Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki to jedne z moich ulubionych owoców. Powidła i dżemy śliwkowe przygotowuję co roku. Eksperymentuję przy tym z różnymi dodatkami. Tym razem są to orzechy włoskie, które nadały dżemowi ciekawego smaku.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 851
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 443
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 851
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 443
Składniki
Śliwki myjemy, przekrajamy na pół i usuwamy pestki. Rozdrabniamy blenderem i łączymy z Kofiturexem (Gellwe). Zagotowujemy, ciągle mieszając. Dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz orzechy. Mieszamy i gotujemy 5-10 minut. Po tym czasie przelewamy do słoików, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem, aż ostygną.