Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki to jedne z moich ulubionych owoców. Powidła i dżemy śliwkowe przygotowuję co roku. Eksperymentuję przy tym z różnymi dodatkami. Tym razem są to orzechy włoskie, które nadały dżemowi ciekawego smaku.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Śliwki myjemy, przekrajamy na pół i usuwamy pestki. Rozdrabniamy blenderem i łączymy z Kofiturexem (Gellwe). Zagotowujemy, ciągle mieszając. Dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz orzechy. Mieszamy i gotujemy 5-10 minut. Po tym czasie przelewamy do słoików, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem, aż ostygną.