Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki to jedne z moich ulubionych owoców. Powidła i dżemy śliwkowe przygotowuję co roku. Eksperymentuję przy tym z różnymi dodatkami. Tym razem są to orzechy włoskie, które nadały dżemowi ciekawego smaku.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14642
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8782
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8278
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14642
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8782
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 648
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8278
Składniki
Śliwki myjemy, przekrajamy na pół i usuwamy pestki. Rozdrabniamy blenderem i łączymy z Kofiturexem (Gellwe). Zagotowujemy, ciągle mieszając. Dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz orzechy. Mieszamy i gotujemy 5-10 minut. Po tym czasie przelewamy do słoików, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem, aż ostygną.