Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki to jedne z moich ulubionych owoców. Powidła i dżemy śliwkowe przygotowuję co roku. Eksperymentuję przy tym z różnymi dodatkami. Tym razem są to orzechy włoskie, które nadały dżemowi ciekawego smaku.
Przepis na te pierogi dostałam od mojej bardzo dobrej znajomej Renaty, u któr...
Odsłon: 13414
Kompot nie jest dziś popularny, ale ja bardzo lubię. Dziś polecam kompocik j...
Odsłon: 1983
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 481
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 615
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 481
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 615
Składniki
Śliwki myjemy, przekrajamy na pół i usuwamy pestki. Rozdrabniamy blenderem i łączymy z Kofiturexem (Gellwe). Zagotowujemy, ciągle mieszając. Dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz orzechy. Mieszamy i gotujemy 5-10 minut. Po tym czasie przelewamy do słoików, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem, aż ostygną.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 304
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 186