Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem żurawinowy

Dżem żurawinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 365 Ocena: 13720

Dodano:

Odsłon: 382

Zdrowy dodatek do serów,mięs lub po prostu solo :)

Składniki

  • Żurawina ok 1kg
  • Cukier ok. szklanka lub wg uznania
  • Woda ok. 1/2 l
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dżem żurawinowy

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować z cukrem,dodać umytą żurawinę i gotować na wolnym ogniu aż żurawina zacznie pękać i puszczać sok.

    Gotować cały czas mieszając aż dżem zacznie gęstnieć a żurawina zacznie się rozpadać.

    Po uzyskaniu pożądanej konsystencji (dżem można zblendować ale ja tego nie robiłam) przełożyć dżem do słoików,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Pozostawić do wystygnięcia.Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń