Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy dodatek do serów,mięs lub po prostu solo :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3070
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3070
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Wodę zagotować z cukrem,dodać umytą żurawinę i gotować na wolnym ogniu aż żurawina zacznie pękać i puszczać sok. Gotować cały czas mieszając aż dżem zacznie gęstnieć a żurawina zacznie się rozpadać. Po uzyskaniu pożądanej konsystencji (dżem można zblendować ale ja tego nie robiłam) przełożyć dżem do słoików,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Pozostawić do wystygnięcia.Smacznego :)