Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy dodatek do serów,mięs lub po prostu solo :)
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 33
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2332
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 33
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2332
Składniki
Wodę zagotować z cukrem,dodać umytą żurawinę i gotować na wolnym ogniu aż żurawina zacznie pękać i puszczać sok. Gotować cały czas mieszając aż dżem zacznie gęstnieć a żurawina zacznie się rozpadać. Po uzyskaniu pożądanej konsystencji (dżem można zblendować ale ja tego nie robiłam) przełożyć dżem do słoików,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Pozostawić do wystygnięcia.Smacznego :)