Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 365 Ocena: 13720
Dodano: 06.01.2021
Odsłon: 382
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Wodę zagotować z cukrem,dodać umytą żurawinę i gotować na wolnym ogniu aż żurawina zacznie pękać i puszczać sok.
Gotować cały czas mieszając aż dżem zacznie gęstnieć a żurawina zacznie się rozpadać.
Po uzyskaniu pożądanej konsystencji (dżem można zblendować ale ja tego nie robiłam) przełożyć dżem do słoików,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Pozostawić do wystygnięcia.Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (15)

BEATA1978 2 dni temuZgłoś do usunięcia
Super dodatek do mięs. :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 09 styczniaZgłoś do usunięcia
Przepyszny dżemik <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 09 styczniaZgłoś do usunięcia
Doskonaly dodatek! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

agiza 07 styczniaZgłoś do usunięcia
Świetny dżemik. Z chrzanem do mięska rewelacja! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 07 styczniaZgłoś do usunięcia
Do mięsiwka szczególnie :) To mówiłem ja, Lew ;p Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 07 styczniaZgłoś do usunięcia
Swietny! w domowym dzemie mozna dodac cukru pod swoj gust. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 06 styczniaZgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie wyglada! Szczesliwego Nowego Roku :* Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz