Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy dodatek do serów,mięs lub po prostu solo :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336697
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4076
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423206
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336697
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4076
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423206
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2628
Składniki
Wodę zagotować z cukrem,dodać umytą żurawinę i gotować na wolnym ogniu aż żurawina zacznie pękać i puszczać sok. Gotować cały czas mieszając aż dżem zacznie gęstnieć a żurawina zacznie się rozpadać. Po uzyskaniu pożądanej konsystencji (dżem można zblendować ale ja tego nie robiłam) przełożyć dżem do słoików,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Pozostawić do wystygnięcia.Smacznego :)