Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby zatrzymać smak lata na zimę nie potrzeba cukru i innych dodatków wystarczą tylko dojrzałe owoce uprawian w zgodzie z zasadami EKO , nawożone Gnojówką z Wrotyczu i fusami z kawy wtedy rosną jak szalone i owocują obficie dwa razy do roku.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2507
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2507
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Truskawki należy zbierać tylko dojrzałe , albowiem tylko takie są słodkie
Truskawki należy zbierać do pojemnika tak aby się nie zgniotły i nie zaczęły puszczać soku .
Obrane z szypułek i umyte wrześniowe EKO truskawki pakujemy do słoika umytego. Pakujemy lekko ugniatając aż po sam rant słoika. Następnie wkładamy do garnka z wodą i gotojemy minimum 20 / 25 minut. Trukawki w tym czasie puszczą sok i się zawekują . Po tym czasie wyjmujemy słoik i odstawiamy denkiem do góry . Po ostygnięciu odwracamy słoik , który powinien mieć lekko wklęsłą nakrętke co oznacza że jest heretyczny. Takie truskawki bez chemii warte są tego aby nie dodawać do nich cukru również. Są bardzo słodkie i pełne soku :)