Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 293
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6686
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241343
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2422
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 413
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 293
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6686
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241343
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2422
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 413
Składniki
Fasolkę oczyścić, umyć i lekko sparzyć. Przelać zimną wodą i układać w słoikach (jeśli dajemy całą fasolkę to układamy na stojąco, a jeśli kroimy to po prostu przesypujemy do słoików). Gorącą zalewą zalewać słoiki i zakręcać. Słoiki pasteryzować przez 1 godzinę. Następnego dnia pasteryzować przez 30 minut, w trzecim dniu przez 15minut. Tak przygotowaną fasolkę można używać do sałatek czy też do obiadu. Smacznego