Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 86
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 41
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 305
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1426
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 86
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 41
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 305
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1426
Składniki
Fasolkę oczyścić, umyć i lekko sparzyć. Przelać zimną wodą i układać w słoikach (jeśli dajemy całą fasolkę to układamy na stojąco, a jeśli kroimy to po prostu przesypujemy do słoików). Gorącą zalewą zalewać słoiki i zakręcać. Słoiki pasteryzować przez 1 godzinę. Następnego dnia pasteryzować przez 30 minut, w trzecim dniu przez 15minut. Tak przygotowaną fasolkę można używać do sałatek czy też do obiadu. Smacznego