Do góry

Przetwory Przepis na:

Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8322

Dodano:

Odsłon: 18640

fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)

Składniki

  • fasolka w ilości wg potrzeby
  • zalewa:
  • 1 l. wody
  • 1 łyżka soli
  • odrobina cukru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyścić, umyć i lekko sparzyć. Przelać zimną wodą i układać w słoikach (jeśli dajemy całą fasolkę to układamy na stojąco, a jeśli kroimy to po prostu przesypujemy do słoików). Gorącą zalewą zalewać słoiki i zakręcać. Słoiki pasteryzować przez 1 godzinę. Następnego dnia pasteryzować przez 30 minut, w trzecim dniu przez 15minut. Tak przygotowaną fasolkę można używać do sałatek czy też do obiadu. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 15 sierpnia 2018 Dzięki Tobie wiem, gdzie popełniłam błąd. Moja fasolka wszystka się popsuła bo gotowałam tylko raz i to krótko. Dziękuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 22 października 2013 Jak zwykle stwierdzam, że gospodarna i pracowita z Ciebie kobietka, Pozdrówcia :)) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń