Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Fasolkę oczyścić, umyć i lekko sparzyć. Przelać zimną wodą i układać w słoikach (jeśli dajemy całą fasolkę to układamy na stojąco, a jeśli kroimy to po prostu przesypujemy do słoików). Gorącą zalewą zalewać słoiki i zakręcać. Słoiki pasteryzować przez 1 godzinę. Następnego dnia pasteryzować przez 30 minut, w trzecim dniu przez 15minut. Tak przygotowaną fasolkę można używać do sałatek czy też do obiadu. Smacznego