Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fasolka z mojej uprawy ... ;) czegóż chcieć więcej :)
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2481
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 140
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 85
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2481
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 140
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 85
Składniki
Fasolkę oczyścić, umyć i lekko sparzyć. Przelać zimną wodą i układać w słoikach (jeśli dajemy całą fasolkę to układamy na stojąco, a jeśli kroimy to po prostu przesypujemy do słoików). Gorącą zalewą zalewać słoiki i zakręcać. Słoiki pasteryzować przez 1 godzinę. Następnego dnia pasteryzować przez 30 minut, w trzecim dniu przez 15minut. Tak przygotowaną fasolkę można używać do sałatek czy też do obiadu. Smacznego