Do góry

Przetwory Przepis na:

Frużelina ananasowo-truskawkowa

Frużelina ananasowo-truskawkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 1929

Szybki sposób na domowe przetwory. Dodatek cząbru podkreśla smak owoców.

Składniki

  • 500 g truskawek
  • 200 g świeżego ananasa
  • 500 ml wody
  • 1 łyżka suszonego cząbru
  • ksylitol wg uznania
  • 1 pełna łyżka mąki z tapioki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki kroimy na mniejsze części, podobnie ananas. Przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy 10 min. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

    Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do owoców, zagotowujemy, przekładamy do słoiczków, zakręcamy, ustawiamy na zakrętkach do wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wilczyca666 13 czerwca Wygląda i ze składników wynika,że jest przepyszne.Tapioka zastępuje mąkę ziemniaczaną ? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń