Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna frużelina do słoików z wiśni, którą używam do ciast, tortów czy deserów albo naleśniczków. Pyszna również do pieczywa na śniadanko.
garnek, drylownica do wiśni, mikser, łyżka drewniana, słoiki,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 674
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1449
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458717
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1741
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 674
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1449
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458717
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1741
Składniki
Wiśnie po umyciu wydrylować z pestek. Następnie włożyć do garnka zasypać cukrem ,dodać 1/2 szklanki soku wiśniowego i gotować około 40 minut. Zdjąć z ognia, wystudzić i lekko zmiksować (tak aby owoce były nie do końca zmiksowane). Wstawić ponownie do gotowania, dodać sok z cytryny i zamieszać. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w pozostałym soku wiśniowym, następnie wlać do gotujących się wiśni energicznie mieszając. Gotować aż powstanie coś w rodzaju kisielu. Gorącą frużelinę przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i obróci do góry dnem lub pasteryzować. Pasteryzujemy około 10 - 15 minut od zagotowania. Rada; Wiśni nie trzeba miksować w zależności od potrzeby. Ja lekko miksuję wiśnie gdyż lubię właśnie taką frużelinę, bo często ją wykorzystuję do tortów.