Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna frużelina do słoików z wiśni, którą używam do ciast, tortów czy deserów albo naleśniczków. Pyszna również do pieczywa na śniadanko.
garnek, drylownica do wiśni, mikser, łyżka drewniana, słoiki,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22463
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14698
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4531
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 567
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22463
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14698
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4531
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 567
Składniki
Wiśnie po umyciu wydrylować z pestek. Następnie włożyć do garnka zasypać cukrem ,dodać 1/2 szklanki soku wiśniowego i gotować około 40 minut. Zdjąć z ognia, wystudzić i lekko zmiksować (tak aby owoce były nie do końca zmiksowane). Wstawić ponownie do gotowania, dodać sok z cytryny i zamieszać. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w pozostałym soku wiśniowym, następnie wlać do gotujących się wiśni energicznie mieszając. Gotować aż powstanie coś w rodzaju kisielu. Gorącą frużelinę przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i obróci do góry dnem lub pasteryzować. Pasteryzujemy około 10 - 15 minut od zagotowania. Rada; Wiśni nie trzeba miksować w zależności od potrzeby. Ja lekko miksuję wiśnie gdyż lubię właśnie taką frużelinę, bo często ją wykorzystuję do tortów.