Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśni w tym 2018 roku sporo. Można z nich przygotować taką frużelinę wg przepisu Gregorhspeed.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 93
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1243
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 461
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15508
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 93
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1243
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 461
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15508
Składniki
Czereśnie wydrylowałem, przełożyłem do garnka zasypałem cukrem, wymieszałem. Odstawiłem na 2 godziny, aby puściły soki. Następnie doprowadziłem do wrzenia. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 min, po czym dodałem mąkę rozrobioną z wodą. Zagotowałem, cały czas mieszając. Frużelinę przełożyłem do słoików, zakręciłem i pasteryzowałem 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C. Zostawiłem w piekarniku do całkowitego wystudzenia.