Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśni w tym 2018 roku sporo. Można z nich przygotować taką frużelinę wg przepisu Gregorhspeed.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19775
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19775
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4011
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Składniki
Czereśnie wydrylowałem, przełożyłem do garnka zasypałem cukrem, wymieszałem. Odstawiłem na 2 godziny, aby puściły soki. Następnie doprowadziłem do wrzenia. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 min, po czym dodałem mąkę rozrobioną z wodą. Zagotowałem, cały czas mieszając. Frużelinę przełożyłem do słoików, zakręciłem i pasteryzowałem 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C. Zostawiłem w piekarniku do całkowitego wystudzenia.