Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśni w tym 2018 roku sporo. Można z nich przygotować taką frużelinę wg przepisu Gregorhspeed.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7505
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2462
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7505
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2462
Składniki
Czereśnie wydrylowałem, przełożyłem do garnka zasypałem cukrem, wymieszałem. Odstawiłem na 2 godziny, aby puściły soki. Następnie doprowadziłem do wrzenia. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 min, po czym dodałem mąkę rozrobioną z wodą. Zagotowałem, cały czas mieszając. Frużelinę przełożyłem do słoików, zakręciłem i pasteryzowałem 25 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120°C. Zostawiłem w piekarniku do całkowitego wystudzenia.