Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ja po raz drugi i polecam wszystkim tym, którzy mają w swoich ogrodach magnolie. Galaretka zachowuje delikatny zapach kwiatów, w smaku jest nieco cierpka. Dobrze komponuje się z bezą.Polane nią naleśniki zyskują na smaku. Warto mieć chociaż dwa małe słoiczki.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105518
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5918
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105518
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5918
Składniki
Kwiaty po zerwaniu dokładnie przejrzeć, odrzucając uszkodzone lub z plamkami. Z każdego usunąć pręciki. Umyć, odsączyć na sicie z nadmiaru wody i przełożyć do większego garnka z grubym dnem. Zasypać cukrem i lekko wymieszać. Odstawić na 3-4 godziny. Po tym czasie garnek wstawić na niewielki ogień i mieszając, smażyć przez 30 minut. Kiedy kwiaty zmienią barwę , dodać wycieśnięty sok z cytryny i jeszcze chwilę smażyć. Zmiksować. Przelać do małych słoiczków i krótko zapasteryzować.