Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ja po raz drugi i polecam wszystkim tym, którzy mają w swoich ogrodach magnolie. Galaretka zachowuje delikatny zapach kwiatów, w smaku jest nieco cierpka. Dobrze komponuje się z bezą.Polane nią naleśniki zyskują na smaku. Warto mieć chociaż dwa małe słoiczki.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
Kwiaty po zerwaniu dokładnie przejrzeć, odrzucając uszkodzone lub z plamkami. Z każdego usunąć pręciki. Umyć, odsączyć na sicie z nadmiaru wody i przełożyć do większego garnka z grubym dnem. Zasypać cukrem i lekko wymieszać. Odstawić na 3-4 godziny. Po tym czasie garnek wstawić na niewielki ogień i mieszając, smażyć przez 30 minut. Kiedy kwiaty zmienią barwę , dodać wycieśnięty sok z cytryny i jeszcze chwilę smażyć. Zmiksować. Przelać do małych słoiczków i krótko zapasteryzować.