Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ja po raz drugi i polecam wszystkim tym, którzy mają w swoich ogrodach magnolie. Galaretka zachowuje delikatny zapach kwiatów, w smaku jest nieco cierpka. Dobrze komponuje się z bezą.Polane nią naleśniki zyskują na smaku. Warto mieć chociaż dwa małe słoiczki.
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 71
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2120
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 930
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 71
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2120
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 930
Składniki
Kwiaty po zerwaniu dokładnie przejrzeć, odrzucając uszkodzone lub z plamkami. Z każdego usunąć pręciki. Umyć, odsączyć na sicie z nadmiaru wody i przełożyć do większego garnka z grubym dnem. Zasypać cukrem i lekko wymieszać. Odstawić na 3-4 godziny. Po tym czasie garnek wstawić na niewielki ogień i mieszając, smażyć przez 30 minut. Kiedy kwiaty zmienią barwę , dodać wycieśnięty sok z cytryny i jeszcze chwilę smażyć. Zmiksować. Przelać do małych słoiczków i krótko zapasteryzować.