Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ja po raz drugi i polecam wszystkim tym, którzy mają w swoich ogrodach magnolie. Galaretka zachowuje delikatny zapach kwiatów, w smaku jest nieco cierpka. Dobrze komponuje się z bezą.Polane nią naleśniki zyskują na smaku. Warto mieć chociaż dwa małe słoiczki.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18109
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 516
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7530
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8867
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18109
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 516
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 988
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7530
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8867
Składniki
Kwiaty po zerwaniu dokładnie przejrzeć, odrzucając uszkodzone lub z plamkami. Z każdego usunąć pręciki. Umyć, odsączyć na sicie z nadmiaru wody i przełożyć do większego garnka z grubym dnem. Zasypać cukrem i lekko wymieszać. Odstawić na 3-4 godziny. Po tym czasie garnek wstawić na niewielki ogień i mieszając, smażyć przez 30 minut. Kiedy kwiaty zmienią barwę , dodać wycieśnięty sok z cytryny i jeszcze chwilę smażyć. Zmiksować. Przelać do małych słoiczków i krótko zapasteryzować.