Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ja po raz drugi i polecam wszystkim tym, którzy mają w swoich ogrodach magnolie. Galaretka zachowuje delikatny zapach kwiatów, w smaku jest nieco cierpka. Dobrze komponuje się z bezą.Polane nią naleśniki zyskują na smaku. Warto mieć chociaż dwa małe słoiczki.
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 98
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 75
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3124
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10620
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 751
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 98
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 75
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3124
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10620
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 751
Składniki
Kwiaty po zerwaniu dokładnie przejrzeć, odrzucając uszkodzone lub z plamkami. Z każdego usunąć pręciki. Umyć, odsączyć na sicie z nadmiaru wody i przełożyć do większego garnka z grubym dnem. Zasypać cukrem i lekko wymieszać. Odstawić na 3-4 godziny. Po tym czasie garnek wstawić na niewielki ogień i mieszając, smażyć przez 30 minut. Kiedy kwiaty zmienią barwę , dodać wycieśnięty sok z cytryny i jeszcze chwilę smażyć. Zmiksować. Przelać do małych słoiczków i krótko zapasteryzować.