Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma łatwiejszego i pyszniejszego sposobu na mięso ze słoika.Wiemy co jemy,bez konserwantów i chemii,zdrowe i smaczne. Serdecznie polecam:)
Chcesz cieszyć się z truskawek przez cały rok? Przygotuj słoik z owocami na z...
Odsłon: 1333
Najbardziej klasycznym jesiennym ciastem jest jabłecznik. Jeśli nie masz ocho...
Odsłon: 4825
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 979
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 331
Gdy przejadły nam się już kotlety z piersi kurczaka, alternatywą może być ta...
Odsłon: 124
Super połączenie miesa i jajka połączone z aromatycznymi przyprawami podane z...
Odsłon: 92
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 979
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 331
Gdy przejadły nam się już kotlety z piersi kurczaka, alternatywą może być ta...
Odsłon: 124
Super połączenie miesa i jajka połączone z aromatycznymi przyprawami podane z...
Odsłon: 92
Składniki
Z golonek wykroić mięso od kości.Skórę również odrzucić.
Mięso pokoroić na 1-1,5cm kawałki. Dodać pokrojony w cieńkie plasterki czosnek,ziela,liście,sól,pieprz,żelatynę i wodę. Wszystko wyrobić ręką by mięso dobrze połączyło się z przyprawami. Odstawić na 3-4 godz.
Słoiczki wyparzyć i do suchych nakładać dość ciasno mięso.Od góry zostawić wolne miejsce tak na 2 cm.Zakręcić suchą nakrętką ,wcześniej wytrzeć boki słoika. Dać do gara wyłożonego ściereczką.Nalać wody tyle by od góry była wolna przestrzeń około 5cm. Pasteryzować na wolnym ogniu przez 3 dni. Pierwszy dzień d momentu zagotowania 3 godz. Drugi dzień 1,5 godz. Trzeci dzień 1 godz. Słoików nie wyjmować zostawić w wodzie do następnego dnia. Po trzech dniach pasteryzacji słoiki wynieść w chłodne miejsce,mogą leżeć i 2 lata o ile ich wcześniej nie zjemy:)
Smacznego życzę!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 348
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 200