Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam owoc granatu. Postanowiłam zamknąć go w słoiku z jabłkami. Wyszedł z tego pyszny dżemikowy duet.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 833
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101496
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5998
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 833
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101496
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5998
Składniki
Jabłka wrzucić na głęboką patelnię i smażyć 10 minut. Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Po około pięciu minutach dodać pestki granatu i wymieszać. Dżem nakładać do wcześniej wyparzonych słoiczków. Jeśli chcemy dżem szybko użyć to wystarczy zakręcić gorący dżem. Natomiast jeśli chcemy dłużej go przechowywać to pasteryzujemy 15 minut.