Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam owoc granatu. Postanowiłam zamknąć go w słoiku z jabłkami. Wyszedł z tego pyszny dżemikowy duet.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Jabłka wrzucić na głęboką patelnię i smażyć 10 minut. Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Po około pięciu minutach dodać pestki granatu i wymieszać. Dżem nakładać do wcześniej wyparzonych słoiczków. Jeśli chcemy dżem szybko użyć to wystarczy zakręcić gorący dżem. Natomiast jeśli chcemy dłużej go przechowywać to pasteryzujemy 15 minut.