Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to kolejne przepisy odkurzone ze starego zeszytu mamy. Pierwszy, na bazie octu winnego, to gruszki używane jako dodatek do mięs czy pasztetów. Drugi, na bazie soku z cytryny, to gruszki używane do ciast i deserów. Oba są bardzo aromatyczne :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14944
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1790
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17412
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14944
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1790
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17412
Składniki
Przepis I Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny, wymieszać, aby nie ściemniały. Zagotować wodę z cukrem, octem i przyprawami. Gorącą zalewą zalać gruszki i pozostawić, aby wystygły. Zlać zalewę, zagotować i ponownie zalać gruszki, odstawić do wystygnięcia. Całą czynność powtórzyć trzeci raz. Następnie gruszki ułożyć w słoikach, zalać zalewą, zamknąć nakrętkami i pasteryzować 10 minut.
Przepis II Gruszki obrać i wydrążyć gniazda nasienne, zalać sokiem cytrynowym, wymieszać. W gorącej wodzie rozpuścić cukier. Gruszki ułożyć w słoikach, do każdego włożyć po 3 goździki i kawałek cynamonu. Zalać syropem. Pasteryzować ok.15 minut.