Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to kolejne przepisy odkurzone ze starego zeszytu mamy. Pierwszy, na bazie octu winnego, to gruszki używane jako dodatek do mięs czy pasztetów. Drugi, na bazie soku z cytryny, to gruszki używane do ciast i deserów. Oba są bardzo aromatyczne :)
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 202
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2507
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 199
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 202
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2507
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 199
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Składniki
Przepis I Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny, wymieszać, aby nie ściemniały. Zagotować wodę z cukrem, octem i przyprawami. Gorącą zalewą zalać gruszki i pozostawić, aby wystygły. Zlać zalewę, zagotować i ponownie zalać gruszki, odstawić do wystygnięcia. Całą czynność powtórzyć trzeci raz. Następnie gruszki ułożyć w słoikach, zalać zalewą, zamknąć nakrętkami i pasteryzować 10 minut.
Przepis II Gruszki obrać i wydrążyć gniazda nasienne, zalać sokiem cytrynowym, wymieszać. W gorącej wodzie rozpuścić cukier. Gruszki ułożyć w słoikach, do każdego włożyć po 3 goździki i kawałek cynamonu. Zalać syropem. Pasteryzować ok.15 minut.