Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki w syropie są pyszne. Warto zrobić.
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 100
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9033
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 118
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 100
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9033
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 118
Składniki
Wodę zagotować z cukrem. Dodać sok z cytryny. Gruszki powinny być zdrowe i twarde. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cztery części, albo na dwie. Do wyparzonych słoików powkładać ładnie owoce. Do każdego słoiczka dodać po łyżeczce miodu i po szczypcie przyprawy do piernika. Zalać zalewą. Dokładnie zakręcić nakrętki. Pasteryzować 15-20 min. Słoiczki wyjąć z garnka i na desce postawić denkiem do góry. Wystudzić. Ślicznie opisane słoiczki przenieść do spiżarni. Smacznego.