Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki w syropie są pyszne. Warto zrobić.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Wodę zagotować z cukrem. Dodać sok z cytryny. Gruszki powinny być zdrowe i twarde. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cztery części, albo na dwie. Do wyparzonych słoików powkładać ładnie owoce. Do każdego słoiczka dodać po łyżeczce miodu i po szczypcie przyprawy do piernika. Zalać zalewą. Dokładnie zakręcić nakrętki. Pasteryzować 15-20 min. Słoiczki wyjąć z garnka i na desce postawić denkiem do góry. Wystudzić. Ślicznie opisane słoiczki przenieść do spiżarni. Smacznego.