Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...jesienią jak co roku grzybki marynowane to obowiązkowa pozycja w przetworach. Najbardziej smakują mi maślaki marynowane i prawdziwki oczywiście. Zawsze korzystam z tego przepisu...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Grzyby należy dokładnie oczyść z piasku i liści i przepłukać w wodzie. Zagotować wodę w dużym garnku; osolić. Grzyby wrzucić na wrzątek i gotować około 5 minut.
Wszystkie składniki zalewy zagotować.
Odcedzone grzyby rozłożyć do wcześniej przygotowanych słoików. Zalać gotującą się zalewą i od razu zakręcić. Grzyby w słoikach odwrócić do góry dnem i zostawić do ostudzenia.