Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1675
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1473
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1467
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1677
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1675
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1473
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1467
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1677
Składniki
Grzybki obgotowujemy jak do każdej marynaty. Jak chcemy pasteryzować to 15 minut. Jak nie chcemy to ok. 60-75 min w kilku [ 3-4 ]wodach.Ja robię bez pasteryzacji. Zalewę zagotować na koniec dodając ocet. Obgotowane grzybki odcedzamy i nakładamy do słoiczków zalewając gorącą zalewą. szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Grzyby i zalewa muszą być gorące. Na drugi dzień są gotowe.Dla amatorów mocniejszych wrażeń proponuję zmniejszenie ilości cukru do 1 szklanki. SMACZNEGO.