Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1077
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4712
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1363
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1077
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4712
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1363
Składniki
Grzybki obgotowujemy jak do każdej marynaty. Jak chcemy pasteryzować to 15 minut. Jak nie chcemy to ok. 60-75 min w kilku [ 3-4 ]wodach.Ja robię bez pasteryzacji. Zalewę zagotować na koniec dodając ocet. Obgotowane grzybki odcedzamy i nakładamy do słoiczków zalewając gorącą zalewą. szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Grzyby i zalewa muszą być gorące. Na drugi dzień są gotowe.Dla amatorów mocniejszych wrażeń proponuję zmniejszenie ilości cukru do 1 szklanki. SMACZNEGO.