Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8681
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8681
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Grzybki obgotowujemy jak do każdej marynaty. Jak chcemy pasteryzować to 15 minut. Jak nie chcemy to ok. 60-75 min w kilku [ 3-4 ]wodach.Ja robię bez pasteryzacji. Zalewę zagotować na koniec dodając ocet. Obgotowane grzybki odcedzamy i nakładamy do słoiczków zalewając gorącą zalewą. szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Grzyby i zalewa muszą być gorące. Na drugi dzień są gotowe.Dla amatorów mocniejszych wrażeń proponuję zmniejszenie ilości cukru do 1 szklanki. SMACZNEGO.