Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby do słoików na zimę w przecierze pomidorowym

Grzyby do słoików na zimę w przecierze pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18899

Dodano:

Odsłon: 26585

Grzybobranie w tym roku szczególnie udane. Część zdobyczy wysuszona, część zjedzona na bieżąco, a pozostała część zamarynowana. Przedstawiam przepis na grzyby w przecierze pomidorowym.

Składniki

  • 2 kg grzybów
  • 1 kg cebuli
  • 0,5 litra oleju
  • 190 gram przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz do smaku
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Grzyby do słoików na zimę w przecierze pomidorowym

Przygotowanie

  1. Grzyby ugotować, cebulę zeszklić na oleju i wymieszać z grzybami. Następnie dodać przecier, sól, pieprz i dusić na wolnym ogniu około 20 min. Ciepłe nakładać do słoi i pasteryzować 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewka123 24 października 2013 Z tym olejem to chyba przesada. Też robię tak grzybki i na tą ilość grzybów wystarczy szklanka oleju (do usmażenia cebuli), z tym że w mojej wersji jest jeszcze ok. 3/4 szkl. octu i cukier (3/4 - 1 szkl. w zależności od kwasowości przecieru). ;)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń