Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby w marynacie pomidorowej

Przepis dnia 2018-08-27
Grzyby w marynacie pomidorowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 2992

Dodano:

Odsłon: 6124

Sprawdzą się jako dodatek do obiadu, kanapek albo koreczków.

Składniki

  • Grzyby leśne (np. opieńki/rydze/podgrzybki) - 1 kg
  • Cebula - 4 duże sztuki
  • Olej - 1 szklanka
  • Woda - 1 szklanka plus woda do wstępnego podgotowania grzybów
  • Cukier - 4 łyżki
  • Ocet - 4 łyżki
  • Koncentrat pomidorowy - 4 łyżki
  • Słodka papryka mielona - 1 łyżka
  • Liście laurowe - 3 sztuki
  • Ziele angielskie - 3 ziarenka
  • Sól i pieprz do smaku
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Grzyby w marynacie pomidorowej

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić i podgotować przez kilka minut w wodzie.

  2. Na oleju udusić cebulę, dodać podgotowane grzyby i koncentrat pomidorowy rozmieszany w wodzie.

  3. Dodać cukier, ocet, paprykę i resztę przypraw, wymieszać, dusić przez kilka minut.

  4. Przełożyć do słoików, pasteryzować ok. 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ulzana 3 dni temu Rewelacja, zrobiłem i spróbowałem po miesiącu, świetny smak. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

danielek 17 sierpnia 2018 Kurcze no super.Chętnie bym teraz spróbował.Pozdrawiam.Przepis swietny. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 16 sierpnia 2018 Dziękuję. Polecam, bo smakują świetnie, szczególnie rydze. Jedna pasteryzacja wystarcza.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 sierpnia 2018 Slyszalam o takich grzybkach ale nigdy nie mialam okazji sprobowac. Twoje wygladaja przepysznie.
Jedna pasteryzacja wystarczy?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń