Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borowiki w occie to imprezowy hit! Genialnie sprawdzają się jako przekąska, można dodać je do sałatki jarzynowej i tatara wołowego. Przygotowanie grzybów jest szybkie i nieskomplikowane.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15913
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4820
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 574
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15913
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4820
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 574
Składniki
Marchewki umyj, osusz i pokrój w plastry.
Przygotuj zalewę. Do garnka wlej 750 ml wody, wsyp cukier, liście laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz i gorczycę. Wszystko zagotuj, zdejmij z palnika i wlej ocet.
Przygotuj grzyby. Zagotuj wodę z trzema łyżkami soli.
Grzyby dokładnie oczyść, opłucz, a następie wrzuć do wrzącej wody. Gotuj przez 6 minut.
Do wyparzonych słoików powkładaj po kilka plasterków marchewki, następnie wrzuć grzyby (do ¾ wysokości) i zalej gorącą zalewą. Zakręć i postaw do góry dnem do wystygnięcia. Gdy będą zimne, odwróć zakrętką do góry.