Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
konfitura o niezwykłym smaku, można jeść samą, dodawać do herbatki lub wcinac z naleśnikami :) mniammmm
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3940
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19933
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3056
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4276
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3940
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19933
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3056
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4276
Składniki
śliwki umyć i poprzekrawać na pół, wypestkować, imbir ostrugać i pokroić na cieniutkie plasterki. Potrzebna będzie blacha z piekarnika, głęboka, gdyż śliwki puszczą sok.
Połówki śliwek poukładać na blasze w rzędzie i przekładać plasterkami imbiru, śliwki układać dachówkowato, skórką w dół, następnie całość posypać odmierzoną ilością cukru. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 150 C przez godzinę, następnie zostawiamy je do dnia następnego i znów pieczemy przez godzinę w temp. 150 C. Następnie wyciągamy blachę i gorące śliwki z imbirem wkładamy do czystych słoików. Uwaga ! Z 2 kg śliwek wyjdzie nam 4 - 5 słoiczków musztardowych powideł :) Mało pracy a smak...niezwykłe smaczny :) Polecam :)