Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
konfitura o niezwykłym smaku, można jeść samą, dodawać do herbatki lub wcinac z naleśnikami :) mniammmm
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2402
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5091
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 160
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2402
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5091
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 160
Składniki
śliwki umyć i poprzekrawać na pół, wypestkować, imbir ostrugać i pokroić na cieniutkie plasterki. Potrzebna będzie blacha z piekarnika, głęboka, gdyż śliwki puszczą sok.
Połówki śliwek poukładać na blasze w rzędzie i przekładać plasterkami imbiru, śliwki układać dachówkowato, skórką w dół, następnie całość posypać odmierzoną ilością cukru. Wstawić do piekarnika i piec w temp. 150 C przez godzinę, następnie zostawiamy je do dnia następnego i znów pieczemy przez godzinę w temp. 150 C. Następnie wyciągamy blachę i gorące śliwki z imbirem wkładamy do czystych słoików. Uwaga ! Z 2 kg śliwek wyjdzie nam 4 - 5 słoiczków musztardowych powideł :) Mało pracy a smak...niezwykłe smaczny :) Polecam :)