Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was pomysł na super przekąskę którą możecie podać na imprezy. Takie imprezowe koreczki przygotowuję wraz z innymi przetworami i zjadam w ciągu całego roku. Są bardzo fajne a szczególnie przypadną do gustu fanom octowych przekąsek.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 52
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 111
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 52
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 111
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
Do przygotowania koreczków użyłam mniejszych ogórków. Najpierw je dokładnie umyłam a następnie każdy ogórek kroiłam na dość duże kawałki. Było to ok.2 cm. Cebulę pokroiłam w pióra a paprykę na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyłam do dość dużej miski. Dodałam wodę oraz sól i odstawiłam na ok. 2 godziny do namoczenia. W tym czasie przygotowałam słoiki. W garnku zagotowałam wszystkie składniki na zalewę. Po namoczeniu ogórków przeniosłam je do słoików a następnie zalałam gorącą zalewą wraz z kolendrą. Szczelnie zamknęłam. Koreczki pasteryzowałam 20 minut.