Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabłka zimą niestety tanie nie są,ale możemy je przygotować w sezonie i móc piec szarlotki całą zimę:)))
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 130
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22736
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 5138
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 130
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22736
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 5138
Składniki
Jabłka obrałam, usunęłam gniazda nasienne i starłam na tarce o dużych oczkach ( użyłam sprytnej w kuchni "Kasi" z MPM ) dodałam cukier,tyle ile wymagały jabłka,nie lubię zbyt słodkich ciast,każdy może przecież dodać tyle ile lubi:))) wsypałam cały cynamon i drewniana kopystką wymieszałam Jabłka z cukrem i cynamonem:)) Wkładałam do słoików i pasteryzowałam około 25-30 minut:))) z tej ilości jabłek wyszło mi 10 słoików 0,9 l i jeden słoik 0,5 l. Słoik na blaszkę ciasta kruchego wystarcza:)) Po otwarciu lubię dodać dowolna galaretkę przed wyłożeniem na ciasto:))) po wystygnięciu super się kroi i nie rozpada:)) galaretka ładnie ścina jabłka:)))
W