Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabłka zimą niestety tanie nie są,ale możemy je przygotować w sezonie i móc piec szarlotki całą zimę:)))
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16659
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16659
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5388
Składniki
Jabłka obrałam, usunęłam gniazda nasienne i starłam na tarce o dużych oczkach ( użyłam sprytnej w kuchni "Kasi" z MPM ) dodałam cukier,tyle ile wymagały jabłka,nie lubię zbyt słodkich ciast,każdy może przecież dodać tyle ile lubi:))) wsypałam cały cynamon i drewniana kopystką wymieszałam Jabłka z cukrem i cynamonem:)) Wkładałam do słoików i pasteryzowałam około 25-30 minut:))) z tej ilości jabłek wyszło mi 10 słoików 0,9 l i jeden słoik 0,5 l. Słoik na blaszkę ciasta kruchego wystarcza:)) Po otwarciu lubię dodać dowolna galaretkę przed wyłożeniem na ciasto:))) po wystygnięciu super się kroi i nie rozpada:)) galaretka ładnie ścina jabłka:)))
W