Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabłka zimą niestety tanie nie są,ale możemy je przygotować w sezonie i móc piec szarlotki całą zimę:)))
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 330
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4610
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 402
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29458
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 330
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4610
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 402
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29458
Składniki
Jabłka obrałam, usunęłam gniazda nasienne i starłam na tarce o dużych oczkach ( użyłam sprytnej w kuchni "Kasi" z MPM ) dodałam cukier,tyle ile wymagały jabłka,nie lubię zbyt słodkich ciast,każdy może przecież dodać tyle ile lubi:))) wsypałam cały cynamon i drewniana kopystką wymieszałam Jabłka z cukrem i cynamonem:)) Wkładałam do słoików i pasteryzowałam około 25-30 minut:))) z tej ilości jabłek wyszło mi 10 słoików 0,9 l i jeden słoik 0,5 l. Słoik na blaszkę ciasta kruchego wystarcza:)) Po otwarciu lubię dodać dowolna galaretkę przed wyłożeniem na ciasto:))) po wystygnięciu super się kroi i nie rozpada:)) galaretka ładnie ścina jabłka:)))
W