Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabłka zimą niestety tanie nie są,ale możemy je przygotować w sezonie i móc piec szarlotki całą zimę:)))
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 840
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4109
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 840
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4109
Składniki
Jabłka obrałam, usunęłam gniazda nasienne i starłam na tarce o dużych oczkach ( użyłam sprytnej w kuchni "Kasi" z MPM ) dodałam cukier,tyle ile wymagały jabłka,nie lubię zbyt słodkich ciast,każdy może przecież dodać tyle ile lubi:))) wsypałam cały cynamon i drewniana kopystką wymieszałam Jabłka z cukrem i cynamonem:)) Wkładałam do słoików i pasteryzowałam około 25-30 minut:))) z tej ilości jabłek wyszło mi 10 słoików 0,9 l i jeden słoik 0,5 l. Słoik na blaszkę ciasta kruchego wystarcza:)) Po otwarciu lubię dodać dowolna galaretkę przed wyłożeniem na ciasto:))) po wystygnięciu super się kroi i nie rozpada:)) galaretka ładnie ścina jabłka:)))
W