Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego ,że ciężko w moich rejonach kupić szarą renetę ,po zakupie większej ilości starłem i zatrzymałem ich niesamowity smak w słoikach.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 659
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 999
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2001
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 659
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 999
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2001
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy cukier ,wrzucamy starte jabłka ,smażymy około 30 min. Dodajemy startą skórkę cytrynową ,cynamon ,po czym dokładnie mieszamy. Gorące przekładamy do słoików ,zakręcamy ,układamy na ściereczce do góry dnem i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.