Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego ,że ciężko w moich rejonach kupić szarą renetę ,po zakupie większej ilości starłem i zatrzymałem ich niesamowity smak w słoikach.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3287
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2346
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3287
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2346
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy cukier ,wrzucamy starte jabłka ,smażymy około 30 min. Dodajemy startą skórkę cytrynową ,cynamon ,po czym dokładnie mieszamy. Gorące przekładamy do słoików ,zakręcamy ,układamy na ściereczce do góry dnem i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.