Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do szarlotki, ryżu, wszelkich deserów.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2136
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421394
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2136
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421394
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Składniki
Jabłka obrać o wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do garnka i wsypać cukier - wymieszać. (Jeśli jabłka są słodkie i soczyste trzeba mniej cukru). Odstawić na jakiś czas aż puszczą sok. Jak mniej więcej sok zakryje jabłka. Stawiamy garnek z jabłkami na gaz. Gotujemy na małym ogniu, aż jabłka częściowo się rozsmażą, a częściowo zostaną w mięciutkich kawałkach. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Gotowe.