Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do szarlotki, ryżu, wszelkich deserów.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2976
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 652
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2261
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2976
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 652
Składniki
Jabłka obrać o wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do garnka i wsypać cukier - wymieszać. (Jeśli jabłka są słodkie i soczyste trzeba mniej cukru). Odstawić na jakiś czas aż puszczą sok. Jak mniej więcej sok zakryje jabłka. Stawiamy garnek z jabłkami na gaz. Gotujemy na małym ogniu, aż jabłka częściowo się rozsmażą, a częściowo zostaną w mięciutkich kawałkach. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Gotowe.