Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do szarlotki, ryżu, wszelkich deserów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8438
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 519
Składniki
Jabłka obrać o wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do garnka i wsypać cukier - wymieszać. (Jeśli jabłka są słodkie i soczyste trzeba mniej cukru). Odstawić na jakiś czas aż puszczą sok. Jak mniej więcej sok zakryje jabłka. Stawiamy garnek z jabłkami na gaz. Gotujemy na małym ogniu, aż jabłka częściowo się rozsmażą, a częściowo zostaną w mięciutkich kawałkach. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Gotowe.