Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do szarlotki, ryżu, wszelkich deserów.
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1772
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7858
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 786
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 610
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1772
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7858
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 786
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 610
Składniki
Jabłka obrać o wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do garnka i wsypać cukier - wymieszać. (Jeśli jabłka są słodkie i soczyste trzeba mniej cukru). Odstawić na jakiś czas aż puszczą sok. Jak mniej więcej sok zakryje jabłka. Stawiamy garnek z jabłkami na gaz. Gotujemy na małym ogniu, aż jabłka częściowo się rozsmażą, a częściowo zostaną w mięciutkich kawałkach. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Gotowe.