Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do szarlotki, ryżu, wszelkich deserów.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 99
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 132
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 99
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 132
Składniki
Jabłka obrać o wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do garnka i wsypać cukier - wymieszać. (Jeśli jabłka są słodkie i soczyste trzeba mniej cukru). Odstawić na jakiś czas aż puszczą sok. Jak mniej więcej sok zakryje jabłka. Stawiamy garnek z jabłkami na gaz. Gotujemy na małym ogniu, aż jabłka częściowo się rozsmażą, a częściowo zostaną w mięciutkich kawałkach. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Gotowe.