Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka które dzisiaj przygotowałam nadają się na pyszną szarlotkę, którą bardzo często piekę i jest jednym z ulubionych ciast w moim domu. Ogólnie ciasta z jabłkami moja rodzinka uwielbia więc i takich prażonych jabłek nie może zabraknąć.
garnek, łyżka drewniana, słoiki,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3759
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1573
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113645
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3759
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1573
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113645
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, następnie skrapiamy sokiem z cytryny aby jabłka nie ściemniały. Owoce wkładamy do garnka dodajemy część cukier i niewielką ilość wody. Wstawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 20 minut często mieszając aby jabłka się nie przypaliły. Dodajemy odrobinę cynamonu i dosładzamy w razie potrzeby pozostałym cukrem. Gorącą masę przekładamy do czystych słoików i dokładnie zamykamy, a słoiki obracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia. Na zimę jak znalazł.