Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka które dzisiaj przygotowałam nadają się na pyszną szarlotkę, którą bardzo często piekę i jest jednym z ulubionych ciast w moim domu. Ogólnie ciasta z jabłkami moja rodzinka uwielbia więc i takich prażonych jabłek nie może zabraknąć.
garnek, łyżka drewniana, słoiki,
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 164
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1723
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 164
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1723
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, następnie skrapiamy sokiem z cytryny aby jabłka nie ściemniały. Owoce wkładamy do garnka dodajemy część cukier i niewielką ilość wody. Wstawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 20 minut często mieszając aby jabłka się nie przypaliły. Dodajemy odrobinę cynamonu i dosładzamy w razie potrzeby pozostałym cukrem. Gorącą masę przekładamy do czystych słoików i dokładnie zamykamy, a słoiki obracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia. Na zimę jak znalazł.