Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka które dzisiaj przygotowałam nadają się na pyszną szarlotkę, którą bardzo często piekę i jest jednym z ulubionych ciast w moim domu. Ogólnie ciasta z jabłkami moja rodzinka uwielbia więc i takich prażonych jabłek nie może zabraknąć.
garnek, łyżka drewniana, słoiki,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 58
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 58
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 119
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, następnie skrapiamy sokiem z cytryny aby jabłka nie ściemniały. Owoce wkładamy do garnka dodajemy część cukier i niewielką ilość wody. Wstawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 20 minut często mieszając aby jabłka się nie przypaliły. Dodajemy odrobinę cynamonu i dosładzamy w razie potrzeby pozostałym cukrem. Gorącą masę przekładamy do czystych słoików i dokładnie zamykamy, a słoiki obracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia. Na zimę jak znalazł.