Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka które dzisiaj przygotowałam nadają się na pyszną szarlotkę, którą bardzo często piekę i jest jednym z ulubionych ciast w moim domu. Ogólnie ciasta z jabłkami moja rodzinka uwielbia więc i takich prażonych jabłek nie może zabraknąć.
garnek, łyżka drewniana, słoiki,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5991
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9041
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8396
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5772
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5991
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9041
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8396
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5772
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, następnie skrapiamy sokiem z cytryny aby jabłka nie ściemniały. Owoce wkładamy do garnka dodajemy część cukier i niewielką ilość wody. Wstawiamy na ogień i doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 20 minut często mieszając aby jabłka się nie przypaliły. Dodajemy odrobinę cynamonu i dosładzamy w razie potrzeby pozostałym cukrem. Gorącą masę przekładamy do czystych słoików i dokładnie zamykamy, a słoiki obracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia. Na zimę jak znalazł.