Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jabłka do słoików w syropie własnym zapraszam jak robię
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 38
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 80
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11844
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 202
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 38
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 80
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11844
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 202
Składniki
Umyte jabłka obieram kroje na ćwiartki usuwam ewentualne uszkodzenia w owocach .do pokrojonych jabłek dodaje 2 szkl cukru i cynamon mieszam i odstawiam na kilka godzin by jabłka zaczęły puszczać sok .Po kilku godzinach nakładam jabłka ciasno do słoików wlewam powstały sok po troszku do każdego słoika na wierzch daje po 1 łyżce cukru .Słoiki będę pasteryzować na mokro godzinne by podczas gotowania jabłka puściły jeszcze sok. Gorące słoiki należy dobrze stelepnać i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.