Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moja kolejna propozycja na owocowy kompot. Dzisiaj w roli głównej mól ulubiony agrest i letnie jabłuszka z ogrodu Rodziców. Na jesienny czas będzie jak znalazł. :)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Owoce bardzo dokładnie umyć. Z agrestu odciąć szypułki, jabłka obrać i pokroić na kawałki. Litrowe słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, (w połowie agrest, a w połowie jabłka) następnie wsypać cukier i ponownie trochę owoców. Do wypełnionych owocami słoików wlać chłodną wodę do 3/4 wysokości słoika. Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i wlać chłodną wodą. Słoiki pasteryzować ok. 20-30 min.
Smacznego :)
:)