Do góry

Przetwory Przepis na:

Jabłkowo-agrestowe orzeźwienie

Jabłkowo-agrestowe orzeźwienie

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 202

Dzisiaj moja kolejna propozycja na owocowy kompot. Dzisiaj w roli głównej mól ulubiony agrest i letnie jabłuszka z ogrodu Rodziców. Na jesienny czas będzie jak znalazł. :)

Składniki

  • Agrest tyle ile chcemy słoików
  • Jabłka tyle ile chcemy słoików
  • Cukier 5-6 łyżek na litrowy słoik
  • Woda w zależności ile będziemy mieli słoików
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce bardzo dokładnie umyć. Z agrestu odciąć szypułki, jabłka obrać i pokroić na kawałki.

    Litrowe słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, (w połowie agrest, a w połowie jabłka) następnie wsypać cukier i ponownie trochę owoców. Do wypełnionych owocami słoików wlać chłodną wodę do 3/4 wysokości słoika.

    Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i wlać chłodną wodą. Słoiki pasteryzować ok. 20-30 min.

  2. Smacznego :)

  3. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 26 lutego Smak dzieciństwa:)Czasem jeszcze Mama dodawała kilka truskawek lub wiśni, żeby kompocik miał ładniejszy kolor:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń