Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie mamy pod ręką świeżych warzyw ta jarzynka nam je z powodzeniem zastąpi! Gorąco polecam, warto ją mieć w swojej kuchni .
ostry nóż, deska do krojenia, obieraczka, garnek, tarka, małe słoiczki, łyżka stołowa
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5829
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5829
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Składniki
Wszystkie warzywa umyć. Marchew, pietruszkę , korzeń selera zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę drobno poszatkować. Pora i cebulę drobno pokroić w kostkę. Natkę selera i pietruszki dokładnie opłukać i posiekać na desce do krojenia ostrym nożem lub tasakiem.
Wszystko dokładnie razem wymieszać z solą i zostawić na około 12 godzin ( najlepiej na noc ). Następnie włożyć do czystych, wyparzonych małych słoiczków ( np. po dżemie ), ubić łyżką i mocno zakręcić, nowymi nie używanymi pokrywkami. Nie pasteryzować! Przechowywać w zimnym i ciemnym miejscu ( piwnica, spiżarnia ) przez 1 rok.