Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie mamy pod ręką świeżych warzyw ta jarzynka nam je z powodzeniem zastąpi! Gorąco polecam, warto ją mieć w swojej kuchni .
ostry nóż, deska do krojenia, obieraczka, garnek, tarka, małe słoiczki, łyżka stołowa
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5917
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9003
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8309
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5694
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5917
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9003
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8309
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5694
Składniki
Wszystkie warzywa umyć. Marchew, pietruszkę , korzeń selera zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę drobno poszatkować. Pora i cebulę drobno pokroić w kostkę. Natkę selera i pietruszki dokładnie opłukać i posiekać na desce do krojenia ostrym nożem lub tasakiem.
Wszystko dokładnie razem wymieszać z solą i zostawić na około 12 godzin ( najlepiej na noc ). Następnie włożyć do czystych, wyparzonych małych słoiczków ( np. po dżemie ), ubić łyżką i mocno zakręcić, nowymi nie używanymi pokrywkami. Nie pasteryzować! Przechowywać w zimnym i ciemnym miejscu ( piwnica, spiżarnia ) przez 1 rok.