Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie mamy pod ręką świeżych warzyw ta jarzynka nam je z powodzeniem zastąpi! Gorąco polecam, warto ją mieć w swojej kuchni .
ostry nóż, deska do krojenia, obieraczka, garnek, tarka, małe słoiczki, łyżka stołowa
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3845
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3845
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Składniki
Wszystkie warzywa umyć. Marchew, pietruszkę , korzeń selera zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę drobno poszatkować. Pora i cebulę drobno pokroić w kostkę. Natkę selera i pietruszki dokładnie opłukać i posiekać na desce do krojenia ostrym nożem lub tasakiem.
Wszystko dokładnie razem wymieszać z solą i zostawić na około 12 godzin ( najlepiej na noc ). Następnie włożyć do czystych, wyparzonych małych słoiczków ( np. po dżemie ), ubić łyżką i mocno zakręcić, nowymi nie używanymi pokrywkami. Nie pasteryzować! Przechowywać w zimnym i ciemnym miejscu ( piwnica, spiżarnia ) przez 1 rok.