Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie mamy pod ręką świeżych warzyw ta jarzynka nam je z powodzeniem zastąpi! Gorąco polecam, warto ją mieć w swojej kuchni .
ostry nóż, deska do krojenia, obieraczka, garnek, tarka, małe słoiczki, łyżka stołowa
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1252
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14830
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 852
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1252
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14830
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 852
Składniki
Wszystkie warzywa umyć. Marchew, pietruszkę , korzeń selera zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę drobno poszatkować. Pora i cebulę drobno pokroić w kostkę. Natkę selera i pietruszki dokładnie opłukać i posiekać na desce do krojenia ostrym nożem lub tasakiem.
Wszystko dokładnie razem wymieszać z solą i zostawić na około 12 godzin ( najlepiej na noc ). Następnie włożyć do czystych, wyparzonych małych słoiczków ( np. po dżemie ), ubić łyżką i mocno zakręcić, nowymi nie używanymi pokrywkami. Nie pasteryzować! Przechowywać w zimnym i ciemnym miejscu ( piwnica, spiżarnia ) przez 1 rok.