Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna surówka do obiadu. Szybka, prosta i tania. Mam ją zawsze w lodówce. Jem i robię na bieżąco.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 339
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 244
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1375
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 339
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 244
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1375
Składniki
Kapustę szatkuję, marchew ścieram na tarce o grubych oczkach. ogórek kroję w talarki a cebulę w pióra. Wszystkie warzywa przekładam do miski i dodaję 1 łyżkę soli. Dokładnie mieszam i odstawiam na 2 godziny. Składniki na zalewę gotuję do rozpuszczenia cukru. po 2 godzinach zalewam warzywami i przekładam do słoików. Szczelnie zapytam. Można pasteryzować 10 minut w garnku lub piekarniku nagrzanym na 130 stopni ok. 10 minut.