Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna surówka do obiadu. Szybka, prosta i tania. Mam ją zawsze w lodówce. Jem i robię na bieżąco.
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17927
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17927
Składniki
Kapustę szatkuję, marchew ścieram na tarce o grubych oczkach. ogórek kroję w talarki a cebulę w pióra. Wszystkie warzywa przekładam do miski i dodaję 1 łyżkę soli. Dokładnie mieszam i odstawiam na 2 godziny. Składniki na zalewę gotuję do rozpuszczenia cukru. po 2 godzinach zalewam warzywami i przekładam do słoików. Szczelnie zapytam. Można pasteryzować 10 minut w garnku lub piekarniku nagrzanym na 130 stopni ok. 10 minut.