Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki słoiczek domowej konfitury to smak lata, to może być twój popisowy przepis bo przygotowane w ten sposób owoce są niezwykle smaczne, my uwielbiamy je jako dodatek do gofrów czy deserów, smak poezja! Szybki przepis na domową konfiturę .
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Wodę zagotować z cukrem aż powstanie syrop, włożyć czyste jeżyny doprowadzić do wrzenia, dodać goździki oraz wyciśnięty z cytryny sok, gotować 20 minut często mieszając, należy uważać aby nie przypalić.
Następnie wsypać żelfiks gotować około 3 minuty cały czas mieszając, rozlewać do czystych suchych słoiczków, okręcić w gruby koc, zostawić na noc okręcone po czym wynieść do spiżarki.