Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kabaczek w zalewie octowej to niesamowicie szybki i prosty przepis na aromatyczny dodatek do obiadu czy sałatki. Nie wymaga pasteryzowania! Nie ma z resztą takiej potrzeby – zawartość słoików znika w ekspresowym tempie. Kabaczki przygotowane w ten sposób świetnie pasują do pieczonej wołowiny, kanapek, drobiowych wędlin. Dodatek pieprzu i czosnku nadają im wyjątkowego smaku.
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 66
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 60
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 90
Rosół to obowiązkowa niedzielna zupa w prawie każdym domu. Przepis jest prost...
Odsłon: 2901
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 116
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 66
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 60
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 90
Rosół to obowiązkowa niedzielna zupa w prawie każdym domu. Przepis jest prost...
Odsłon: 2901
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 116
Składniki
Umyj i wysterylizuj dwa półlitrowe słoiki Kabaczki umyj i odkrój pozostałości kwiatów. Pokrój je w plasterki o grubości ok. 2-3 cm. Czosnek obierz i delikatnie zgnieć. Natkę pietruszki umyj i osusz. Na dnie każdego słoika umieść po: 4 ząbki czosnku, 2 gałązki natki, 1 liściu laurowym, 1 łyżce pieprzu.
W osobnej misce wymieszaj ze sobą wodę, ocet i sól. Mieszaj do całkowitego połączenia składników. Możesz zalewę też lekko podgrzać, dzięki czemu sól rozpuści się szybciej. Każdy ze słoików wypełnij ciasno plasterkami cukinii, a następnie zalej zalewą, by zakrywała wszystkie warzywa.
Kabaczka w zalewie octowej włóż do lodówki. Jest gotowy do spożycia po 24 godzinach marynowania. Zawartość słoików należy spożyć w ciągu 2-3 tygodni.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Przetwory
Jabłka kiszone w kapuście
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 80
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Kiszona, domowa kapusta z marchwią i kminkiem. Idealna jako dodatek na surówk...
Odsłon: 613