Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 743 Ocena: 15363
Dodano: 01.05.2020
Odsłon: 2477
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Obcięłam nadmiar skóry i sadła z kaczki- kaczka poszła do gotowania.
Pocięłam skórę i sadło w kostkę i na bardzo małym ogniu wytopiłam je w rondelku. Będzie gotowe jak skwarki będą lekko zrumienione.
Smalec przelałam do sparzonego suchego słoika. Zakręciłam i sam się zassie. Taki smalec można przechowywać w piwnicy bardzo długo- mam słoiczki paroletnie. Otworzony ładnie przechowuje się w lodówce.
Wykorzystuję do smażenia drobiu.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

kucharka-amatorka 02 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Nie ma to jak domowy smaluszek. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 01 maja 2020Zgłoś do usunięcia
U Ciebie nic się nie zmarnuje :) A ściereczki to chyba kupujesz z tej samej firmy co ja :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 01 maja 2020Zgłoś do usunięcia
Mniam , mniam...chociaż nie powinnam :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz