Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze gdy kupi się kaczkę zostaję sporo sadła i skóry, które niekoniecznie chce się dodawać do potrawy. Można przygotować przepyszny smalec ze skwarkami. Z jednej tuszki wychodzi jeden słoik około 330 ml, używam go do smażenia drobiu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Obcięłam nadmiar skóry i sadła z kaczki- kaczka poszła do gotowania. Pocięłam skórę i sadło w kostkę i na bardzo małym ogniu wytopiłam je w rondelku. Będzie gotowe jak skwarki będą lekko zrumienione.
Smalec przelałam do sparzonego suchego słoika. Zakręciłam i sam się zassie. Taki smalec można przechowywać w piwnicy bardzo długo- mam słoiczki paroletnie. Otworzony ładnie przechowuje się w lodówce. Wykorzystuję do smażenia drobiu.
Smacznego :)