Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata z dodatkiem kurkumy to ciekawe rozwiązanie na jesienne, chłodne dni. Idealnie rozgrzewa i wzmacnia odporność. Przepis na kalafiora pochodzi z 431. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 26
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 19
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 129
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 197
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 468
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 26
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 19
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 129
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 197
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 468
Składniki
Składniki zalewy zagotować. Wystudzić.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować w osolonym wrzątku. Odsączyć i wystudzić. Następnie umieścić w słoiku, od czasu do czasu przekładając pokrojoną w plastry marchewką. Zalać wystudzoną marynatą.
Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Pasteryzować przez 20 minut.