Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata z dodatkiem kurkumy to ciekawe rozwiązanie na jesienne, chłodne dni. Idealnie rozgrzewa i wzmacnia odporność. Przepis na kalafiora pochodzi z 431. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1337
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 500
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3501
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1143
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1337
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 500
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3501
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1143
Składniki
Składniki zalewy zagotować. Wystudzić.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować w osolonym wrzątku. Odsączyć i wystudzić. Następnie umieścić w słoiku, od czasu do czasu przekładając pokrojoną w plastry marchewką. Zalać wystudzoną marynatą.
Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Pasteryzować przez 20 minut.