Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata z dodatkiem kurkumy to ciekawe rozwiązanie na jesienne, chłodne dni. Idealnie rozgrzewa i wzmacnia odporność. Przepis na kalafiora pochodzi z 431. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3067
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3067
Składniki
Składniki zalewy zagotować. Wystudzić.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować w osolonym wrzątku. Odsączyć i wystudzić. Następnie umieścić w słoiku, od czasu do czasu przekładając pokrojoną w plastry marchewką. Zalać wystudzoną marynatą.
Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Pasteryzować przez 20 minut.