Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynata z dodatkiem kurkumy to ciekawe rozwiązanie na jesienne, chłodne dni. Idealnie rozgrzewa i wzmacnia odporność. Przepis na kalafiora pochodzi z 431. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3247
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 90
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 706
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 11009
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3247
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 90
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 706
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 11009
Składniki
Składniki zalewy zagotować. Wystudzić.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować w osolonym wrzątku. Odsączyć i wystudzić. Następnie umieścić w słoiku, od czasu do czasu przekładając pokrojoną w plastry marchewką. Zalać wystudzoną marynatą.
Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Pasteryzować przez 20 minut.