Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z potrzeby wykorzystania pozostałości gotowanego do obiadu kalafiora, powstał ten przepis. Okazał się hitem wśród rodziny i znajomych, dlatego też postanowiłam się nim podzielić .
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1174
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4830
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1477
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1174
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4830
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1477
Składniki
Kalafior gotujemy bardzo krótko, dosłownie 2 minuty od zagotowania. Będzie wtedy lekko chrupiący. Paprykę kroimy wzdłuż na sześć części. Układamy w słoiku na przemian. Papryczkę chili pozostawiamy w całości, nie usuwając ogonka. Zapobiegnie to wypłynięciu ziaren, dzięki czemu zalewa nie będzie taka pikantna. Jeżeli nie chcemy mieć pikantnej zalewy, wystarczy po prostu pominąć papryczkę.
Wodę, ocet cukier i sól zagotowujemy. Dodajemy musztardę, olej, mieszamy i zalewamy kalafior z papryką .
Słoiki pasteryzujemy 15 minut.