Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z potrzeby wykorzystania pozostałości gotowanego do obiadu kalafiora, powstał ten przepis. Okazał się hitem wśród rodziny i znajomych, dlatego też postanowiłam się nim podzielić .
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 90
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 178
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 774
Polecam, pychota.
Odsłon: 461
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 90
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 178
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 774
Polecam, pychota.
Odsłon: 461
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Składniki
Kalafior gotujemy bardzo krótko, dosłownie 2 minuty od zagotowania. Będzie wtedy lekko chrupiący. Paprykę kroimy wzdłuż na sześć części. Układamy w słoiku na przemian. Papryczkę chili pozostawiamy w całości, nie usuwając ogonka. Zapobiegnie to wypłynięciu ziaren, dzięki czemu zalewa nie będzie taka pikantna. Jeżeli nie chcemy mieć pikantnej zalewy, wystarczy po prostu pominąć papryczkę.
Wodę, ocet cukier i sól zagotowujemy. Dodajemy musztardę, olej, mieszamy i zalewamy kalafior z papryką .
Słoiki pasteryzujemy 15 minut.