Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z potrzeby wykorzystania pozostałości gotowanego do obiadu kalafiora, powstał ten przepis. Okazał się hitem wśród rodziny i znajomych, dlatego też postanowiłam się nim podzielić .
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1261
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457913
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1510
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2300
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 607
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1261
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457913
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1510
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2300
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 607
Składniki
Kalafior gotujemy bardzo krótko, dosłownie 2 minuty od zagotowania. Będzie wtedy lekko chrupiący. Paprykę kroimy wzdłuż na sześć części. Układamy w słoiku na przemian. Papryczkę chili pozostawiamy w całości, nie usuwając ogonka. Zapobiegnie to wypłynięciu ziaren, dzięki czemu zalewa nie będzie taka pikantna. Jeżeli nie chcemy mieć pikantnej zalewy, wystarczy po prostu pominąć papryczkę.
Wodę, ocet cukier i sól zagotowujemy. Dodajemy musztardę, olej, mieszamy i zalewamy kalafior z papryką .
Słoiki pasteryzujemy 15 minut.