Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokusić nie mogliśmy się na mały eksperyment z kaniami. Na „tapetę” wzięliśmy mega aromatyczną przyprawę od Skworcu.
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 633
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 94
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 69
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 76
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 633
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 94
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 69
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 76
Składniki
Grzyby oczyszczamy, kapelusze kroimy na ćwiartki, zalewamy mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie osączamy, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach (z dodatkiem soli, mielonej papryki i pieprzu), na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. W tym samym czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, kaffir, przyprawę, sos mango, sól wędzoną, miód i wodę (1 litr ), zagotowujemy. Do słoików przekładamy kanie, zalewamy marynatą. Słoiki pasteryzujemy w piekarniku 130°C przez godzinę.