Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokusić nie mogliśmy się na mały eksperyment z kaniami. Na „tapetę” wzięliśmy mega aromatyczną przyprawę od Skworcu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5938
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 802
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5938
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 802
Składniki
Grzyby oczyszczamy, kapelusze kroimy na ćwiartki, zalewamy mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie osączamy, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach (z dodatkiem soli, mielonej papryki i pieprzu), na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. W tym samym czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, kaffir, przyprawę, sos mango, sól wędzoną, miód i wodę (1 litr ), zagotowujemy. Do słoików przekładamy kanie, zalewamy marynatą. Słoiki pasteryzujemy w piekarniku 130°C przez godzinę.