Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokusić nie mogliśmy się na mały eksperyment z kaniami. Na „tapetę” wzięliśmy mega aromatyczną przyprawę od Skworcu.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2955
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 906
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2433
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6788
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2955
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 906
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2433
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6788
Składniki
Grzyby oczyszczamy, kapelusze kroimy na ćwiartki, zalewamy mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie osączamy, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach (z dodatkiem soli, mielonej papryki i pieprzu), na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. W tym samym czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, kaffir, przyprawę, sos mango, sól wędzoną, miód i wodę (1 litr ), zagotowujemy. Do słoików przekładamy kanie, zalewamy marynatą. Słoiki pasteryzujemy w piekarniku 130°C przez godzinę.