Do góry

Przetwory Przepis na:

Keczup z cukini

Keczup z cukini

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 127

Dodano:

Odsłon: 630

Dobry sposób na wykorzystanie dużej ilości cukini.

Składniki

  • 700 gram cukinii (średnia cukinia)
  • 0.5 szklanki octu
  • 0.5 szklanki cukru
  • 1 przecier pomidorowy
  • 2 średnie cebule
  • 1.5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki ostrej i słodkiej
5-6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Keczup z cukini

Przygotowanie

  1. Cukinie i cebule trzemy na średnich oczkach odstawiamy na 2.5 godz. Po tym czasie gotujemy na wolnym ogniu aż woda odparuje. Następnie dodajemy cukier i ocet gotujemy 20 min. Dodajemy przecier i obie papryki 10 min gotujemy razem . Blędujemy na gładka masę. Słoiki pasteryzujemy 15 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń