Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość popularny przepis na keczup z cukini, ale z dodatkiem przesmażonych przypraw. Dzięki czemu uwalniamy o wiele więcej intensywnych aromatów.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Cukinię obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do cukini. Posolić, wymieszać i odstawić na kilka godzin (6-7).
Przyprawy skamażyć kilka minut na oliwie, tak aby uwolnić maksimum ich aromatu.
Cukinię z cebulą nie odsączamy z powstałego soku tylko gotujemy razem z nim na małym ogniu. Dodajemy cukier i gotujemy 20 minut.
Po tym czasie wlewamy ocet, koncentrat pomidorowy i powstałą z przypraw pastę. Gotujemy razem 10-15 minut.
Po ostygnięciu zblendować, przelać do słoików i pasteryzować przez 10 min.