Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość popularny przepis na keczup z cukini, ale z dodatkiem przesmażonych przypraw. Dzięki czemu uwalniamy o wiele więcej intensywnych aromatów.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6532
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6532
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154827
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Cukinię obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do cukini. Posolić, wymieszać i odstawić na kilka godzin (6-7).
Przyprawy skamażyć kilka minut na oliwie, tak aby uwolnić maksimum ich aromatu.
Cukinię z cebulą nie odsączamy z powstałego soku tylko gotujemy razem z nim na małym ogniu. Dodajemy cukier i gotujemy 20 minut.
Po tym czasie wlewamy ocet, koncentrat pomidorowy i powstałą z przypraw pastę. Gotujemy razem 10-15 minut.
Po ostygnięciu zblendować, przelać do słoików i pasteryzować przez 10 min.