Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia obrodziła i trzeba coś z nią zrobić, jednym z pomysłów jest zrobić ... keczup, jest pyszny i na pewno lepszy od "sklepowego".
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1745
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1813
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1745
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1498
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1813
Składniki
Cukinię wydrążamy - jeśli jest taka potrzeba, obieramy ze skórki i drobno kroimy, Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Mieszamy razem cukinię z cebulą i solą. Odstawiamy na 4-6 godz.
Gotujmy cukinię z cebulą na małym ogniu, aż warzywa będą się rozpadać (2-3 h) następnie wszystko miksujemy. Dodajemy ocet i cukier gotujemy 10- 15 min wsypujemy przyprawy. Oczywiście jeśli chcemy bardziej pikantny to więcej pieprzu i ostrej papryki. Dodajemy koncentrat pomidorowy - gotujemy jeszcze 10 - 15 min.
Wlewamy gorący do wcześniej przygotowanych słoików. Ustawiamy na zakrętkach "do góry dnem". Po ostygnięciu wstawiamy do spiżarki.
Smacznego :)