Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia obrodziła i trzeba coś z nią zrobić, jednym z pomysłów jest zrobić ... keczup, jest pyszny i na pewno lepszy od "sklepowego".
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15861
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4805
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 549
Składniki
Cukinię wydrążamy - jeśli jest taka potrzeba, obieramy ze skórki i drobno kroimy, Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Mieszamy razem cukinię z cebulą i solą. Odstawiamy na 4-6 godz.
Gotujmy cukinię z cebulą na małym ogniu, aż warzywa będą się rozpadać (2-3 h) następnie wszystko miksujemy. Dodajemy ocet i cukier gotujemy 10- 15 min wsypujemy przyprawy. Oczywiście jeśli chcemy bardziej pikantny to więcej pieprzu i ostrej papryki. Dodajemy koncentrat pomidorowy - gotujemy jeszcze 10 - 15 min.
Wlewamy gorący do wcześniej przygotowanych słoików. Ustawiamy na zakrętkach "do góry dnem". Po ostygnięciu wstawiamy do spiżarki.
Smacznego :)