Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5983
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 362
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 565
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 747
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1183
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5983
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 362
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 565
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 747
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1183
Składniki
Wycisnąć lub zmielić czosnek - odstawić
Papryke słodką obrać - wydrążyć.
Papryke ostrą obrać ale miąższ i pestki pozostawić ( nie wydrążać).
Obie papryki zmielić razem.
Dodać pozostałe składniki : sól, cukier, liście.
Całość włożyć do garnka o grubym dnie i odparować (nie przypalić). Około 2 godzin.
Po odparowaniu dodać zmielony wcześniej czosnek i i pozostałe składniki : olej, koncentrat pomidorowy i ocet.
Całość chwilkę pogotować ( nie za długo) by przyprawy nie straciły swych wartości.
Włożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut. 1 porcja = ok 12 słoiczków