Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Wycisnąć lub zmielić czosnek - odstawić
Papryke słodką obrać - wydrążyć.
Papryke ostrą obrać ale miąższ i pestki pozostawić ( nie wydrążać).
Obie papryki zmielić razem.
Dodać pozostałe składniki : sól, cukier, liście.
Całość włożyć do garnka o grubym dnie i odparować (nie przypalić). Około 2 godzin.
Po odparowaniu dodać zmielony wcześniej czosnek i i pozostałe składniki : olej, koncentrat pomidorowy i ocet.
Całość chwilkę pogotować ( nie za długo) by przyprawy nie straciły swych wartości.
Włożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut. 1 porcja = ok 12 słoiczków