Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3455
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 497
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 298
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6978
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 339
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3455
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 497
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 298
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6978
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 339
Składniki
Wycisnąć lub zmielić czosnek - odstawić
Papryke słodką obrać - wydrążyć.
Papryke ostrą obrać ale miąższ i pestki pozostawić ( nie wydrążać).
Obie papryki zmielić razem.
Dodać pozostałe składniki : sól, cukier, liście.
Całość włożyć do garnka o grubym dnie i odparować (nie przypalić). Około 2 godzin.
Po odparowaniu dodać zmielony wcześniej czosnek i i pozostałe składniki : olej, koncentrat pomidorowy i ocet.
Całość chwilkę pogotować ( nie za długo) by przyprawy nie straciły swych wartości.
Włożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut. 1 porcja = ok 12 słoiczków