Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 71
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 177
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 294
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 71
Składniki
Wycisnąć lub zmielić czosnek - odstawić
Papryke słodką obrać - wydrążyć.
Papryke ostrą obrać ale miąższ i pestki pozostawić ( nie wydrążać).
Obie papryki zmielić razem.
Dodać pozostałe składniki : sól, cukier, liście.
Całość włożyć do garnka o grubym dnie i odparować (nie przypalić). Około 2 godzin.
Po odparowaniu dodać zmielony wcześniej czosnek i i pozostałe składniki : olej, koncentrat pomidorowy i ocet.
Całość chwilkę pogotować ( nie za długo) by przyprawy nie straciły swych wartości.
Włożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut. 1 porcja = ok 12 słoiczków