Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 656
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 821
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 656
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 821
Składniki
Wycisnąć lub zmielić czosnek - odstawić
Papryke słodką obrać - wydrążyć.
Papryke ostrą obrać ale miąższ i pestki pozostawić ( nie wydrążać).
Obie papryki zmielić razem.
Dodać pozostałe składniki : sól, cukier, liście.
Całość włożyć do garnka o grubym dnie i odparować (nie przypalić). Około 2 godzin.
Po odparowaniu dodać zmielony wcześniej czosnek i i pozostałe składniki : olej, koncentrat pomidorowy i ocet.
Całość chwilkę pogotować ( nie za długo) by przyprawy nie straciły swych wartości.
Włożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut. 1 porcja = ok 12 słoiczków