Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1275
Dodano: 18.10.2013
Odsłon: 9207
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wycisnąć lub zmielić czosnek - odstawić
Papryke słodką obrać - wydrążyć.
Papryke ostrą obrać ale miąższ i pestki pozostawić ( nie wydrążać).
Obie papryki zmielić razem.
Dodać pozostałe składniki : sól, cukier, liście.
Całość włożyć do garnka o grubym dnie i odparować (nie przypalić). Około 2 godzin.
Po odparowaniu dodać zmielony wcześniej czosnek i i pozostałe składniki : olej, koncentrat pomidorowy i ocet.
Całość chwilkę pogotować ( nie za długo) by przyprawy nie straciły swych wartości.
Włożyć do słoiczków.
Pasteryzować 10 minut.
1 porcja = ok 12 słoiczków
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)