Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich najstarszych przepisów. Pikantny sos do kanapek, zapiekanek lub jako dodatek do głównych potraw smakuje wyśmienicie.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Paprykę zmielić w maszynce , dodać cukier, olej, chilli i sól. Gotować przez 15 min, przy czym po 10 minutach gotowania dodać przecier pomidorowy, zmiażdżony czosnek, liście laurowe i ocet. Goroący sos przelać do słoików, dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem.
Sos idealnie nadaje się do kanapek, zup, sosów.