Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich najstarszych przepisów. Pikantny sos do kanapek, zapiekanek lub jako dodatek do głównych potraw smakuje wyśmienicie.
Polecam.
Odsłon: 267
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 133
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5933
Polecam.
Odsłon: 267
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 133
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5933
Składniki
Paprykę zmielić w maszynce , dodać cukier, olej, chilli i sól. Gotować przez 15 min, przy czym po 10 minutach gotowania dodać przecier pomidorowy, zmiażdżony czosnek, liście laurowe i ocet. Goroący sos przelać do słoików, dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem.
Sos idealnie nadaje się do kanapek, zup, sosów.