Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich najstarszych przepisów. Pikantny sos do kanapek, zapiekanek lub jako dodatek do głównych potraw smakuje wyśmienicie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4427
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1394
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 363
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4427
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1394
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 363
Składniki
Paprykę zmielić w maszynce , dodać cukier, olej, chilli i sól. Gotować przez 15 min, przy czym po 10 minutach gotowania dodać przecier pomidorowy, zmiażdżony czosnek, liście laurowe i ocet. Goroący sos przelać do słoików, dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem.
Sos idealnie nadaje się do kanapek, zup, sosów.