Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich najstarszych przepisów. Pikantny sos do kanapek, zapiekanek lub jako dodatek do głównych potraw smakuje wyśmienicie.
Super zapas na zimę do potraw (sosy, zupy, sałatki, surówki itp)
Odsłon: 5022
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 158
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 236
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 72
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 261
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 158
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 236
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 72
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 261
Składniki
Paprykę zmielić w maszynce , dodać cukier, olej, chilli i sól. Gotować przez 15 min, przy czym po 10 minutach gotowania dodać przecier pomidorowy, zmiażdżony czosnek, liście laurowe i ocet. Goroący sos przelać do słoików, dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem.
Sos idealnie nadaje się do kanapek, zup, sosów.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 158
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 110