Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kimchi to najlepsze co dała światu kuchnia koreańska. Najbardziej znane jest kimchi klasyczne (z kapusty pekińskiej), ale kisić można wszystko, np ogórka.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Ogórki posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut.
W międzyczasie przygotowujemy pastę. W miseczce łączymy dokładnie ze sobą płatki chili, czosnek, jabłko, sos rybny oraz imbir.
Ogórki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. W misce mieszamy je z przygotowaną pastą. Przekładamy do słoika, dokładnie zakręcamy. Trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej, później przenosimy do lodówki. Najlepsze kimchi jest po 7 dniach, ale można próbować jeść wcześniej.