Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kimchi to najlepsze co dała światu kuchnia koreańska. Najbardziej znane jest kimchi klasyczne (z kapusty pekińskiej), ale kisić można wszystko, np ogórka.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 10
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 95
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 111
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 102
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 10
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 95
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 111
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 102
Składniki
Ogórki posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut.
W międzyczasie przygotowujemy pastę. W miseczce łączymy dokładnie ze sobą płatki chili, czosnek, jabłko, sos rybny oraz imbir.
Ogórki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. W misce mieszamy je z przygotowaną pastą. Przekładamy do słoika, dokładnie zakręcamy. Trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej, później przenosimy do lodówki. Najlepsze kimchi jest po 7 dniach, ale można próbować jeść wcześniej.