Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kimchi to najlepsze co dała światu kuchnia koreańska. Najbardziej znane jest kimchi klasyczne (z kapusty pekińskiej), ale kisić można wszystko, np ogórka.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11096
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 271
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 379
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11096
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 271
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 379
Składniki
Ogórki posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut.
W międzyczasie przygotowujemy pastę. W miseczce łączymy dokładnie ze sobą płatki chili, czosnek, jabłko, sos rybny oraz imbir.
Ogórki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. W misce mieszamy je z przygotowaną pastą. Przekładamy do słoika, dokładnie zakręcamy. Trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej, później przenosimy do lodówki. Najlepsze kimchi jest po 7 dniach, ale można próbować jeść wcześniej.