Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kimchi to najlepsze co dała światu kuchnia koreańska. Najbardziej znane jest kimchi klasyczne (z kapusty pekińskiej), ale kisić można wszystko, np ogórka.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2156
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9747
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3461
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6853
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2156
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9747
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3461
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6853
Składniki
Ogórki posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut.
W międzyczasie przygotowujemy pastę. W miseczce łączymy dokładnie ze sobą płatki chili, czosnek, jabłko, sos rybny oraz imbir.
Ogórki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. W misce mieszamy je z przygotowaną pastą. Przekładamy do słoika, dokładnie zakręcamy. Trzymamy 24 godziny w temperaturze pokojowej, później przenosimy do lodówki. Najlepsze kimchi jest po 7 dniach, ale można próbować jeść wcześniej.