Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, zdrowa , chrupiąca i łatwa w przygotowaniu kiszona dynia idealna jako dodatek do mięsa, sałatek, surówek czy kanapek.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1271
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 687
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1382
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1271
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 687
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1382
Składniki
Zalewa. Wodę z solą zagotuj. Dynię umyj i osusz. Do słoików wkładaj koper, chrzan liście wisni i porzeczki, liście laurowe, czosnek po kilka ziarenek pieprzu, ziela i gorczycy.Nastepnie wkładaj w całości lub pokrojoną dynię w zależności od wielkości słoików i dyni .
Dynię zalej zalewą zakręć i odstaw w chłodne ciemne miejsce.