Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, zdrowa , chrupiąca i łatwa w przygotowaniu kiszona dynia idealna jako dodatek do mięsa, sałatek, surówek czy kanapek.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 366
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15192
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 366
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15192
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Składniki
Zalewa. Wodę z solą zagotuj. Dynię umyj i osusz. Do słoików wkładaj koper, chrzan liście wisni i porzeczki, liście laurowe, czosnek po kilka ziarenek pieprzu, ziela i gorczycy.Nastepnie wkładaj w całości lub pokrojoną dynię w zależności od wielkości słoików i dyni .
Dynię zalej zalewą zakręć i odstaw w chłodne ciemne miejsce.