Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona, domowa kapusta z marchwią i kminkiem. Idealna jako dodatek na surówki do drugich dań, oraz na zupę. Zimą też można kisić kapustę. Najlepsza kapusta do kiszenia jest dostępna w marketach, kamienna głowa.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12419
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13345
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5650
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12419
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13345
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5650
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy. Wkładamy ścisło do wyparzonego kamiennego garnka, ugniatamy i przykrywamy talerzykiem, przyciskamy słoikiem litrowym z wodą. po 5-7 dniach kapusta jest dobra do jedzenia.
Ukiszoną kapustę możemy przełożyć do 3 słoików i przetrzymywać w lodówce. Z takiej kiszonej kapusty możemy zrobić pyszną surówkę. Smacznego !!!