Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona, domowa kapusta z marchwią i kminkiem. Idealna jako dodatek na surówki do drugich dań, oraz na zupę. Zimą też można kisić kapustę. Najlepsza kapusta do kiszenia jest dostępna w marketach, kamienna głowa.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1245
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 722
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4537
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1245
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 722
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4537
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy. Wkładamy ścisło do wyparzonego kamiennego garnka, ugniatamy i przykrywamy talerzykiem, przyciskamy słoikiem litrowym z wodą. po 5-7 dniach kapusta jest dobra do jedzenia.
Ukiszoną kapustę możemy przełożyć do 3 słoików i przetrzymywać w lodówce. Z takiej kiszonej kapusty możemy zrobić pyszną surówkę. Smacznego !!!