Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona, domowa kapusta z marchwią i kminkiem. Idealna jako dodatek na surówki do drugich dań, oraz na zupę. Zimą też można kisić kapustę. Najlepsza kapusta do kiszenia jest dostępna w marketach, kamienna głowa.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 120
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 195
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 120
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 195
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek i dobrze mieszamy ugniatając. Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy. Wkładamy ścisło do wyparzonego kamiennego garnka, ugniatamy i przykrywamy talerzykiem, przyciskamy słoikiem litrowym z wodą. po 5-7 dniach kapusta jest dobra do jedzenia.
Ukiszoną kapustę możemy przełożyć do 3 słoików i przetrzymywać w lodówce. Z takiej kiszonej kapusty możemy zrobić pyszną surówkę. Smacznego !!!