Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie od dziś wiadomo, że wszystkie kiszonki są bardzo zdrowe i nie powinno ich zabraknąć w naszym jadłospisie, szczególnie w okresie zimowym.Zdrowa i smaczna , zwłaszcza zaraz po ukiszeniu. Wybornie smakuje do różnego rodzaju wędlin lub dań z grilla.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3929
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 364
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 71
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 329
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3929
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 364
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 71
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 329
Składniki
Paprykę umyć i razem z nasionami ciasno układać w słoikach - najlepiej pionowo. Przekładać plasterkami pokrojonego czosnku, pieprzem , gorczycą i koprem. Zalewę zagotować. Ostudzić. Zalać paprykę. Zamknąć słoiki i ustawić na 5-6 dni na kuchennym blacie aż się ukisi. Ukiszoną paprykę można pasteryzować i przechowywać w chłodnym miejscu przez całą zimę. Ale najlepiej smakuje świeżo ukiszona.