Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie od dziś wiadomo, że wszystkie kiszonki są bardzo zdrowe i nie powinno ich zabraknąć w naszym jadłospisie, szczególnie w okresie zimowym.Zdrowa i smaczna , zwłaszcza zaraz po ukiszeniu. Wybornie smakuje do różnego rodzaju wędlin lub dań z grilla.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5385
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2496
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5385
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2496
Składniki
Paprykę umyć i razem z nasionami ciasno układać w słoikach - najlepiej pionowo. Przekładać plasterkami pokrojonego czosnku, pieprzem , gorczycą i koprem. Zalewę zagotować. Ostudzić. Zalać paprykę. Zamknąć słoiki i ustawić na 5-6 dni na kuchennym blacie aż się ukisi. Ukiszoną paprykę można pasteryzować i przechowywać w chłodnym miejscu przez całą zimę. Ale najlepiej smakuje świeżo ukiszona.