Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4745
Dodano: 10.09.2019
Odsłon: 11818
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Paprykę umyć i razem z nasionami ciasno układać w słoikach - najlepiej pionowo.
Przekładać plasterkami pokrojonego czosnku, pieprzem , gorczycą i koprem.
Zalewę zagotować. Ostudzić. Zalać paprykę. Zamknąć słoiki i ustawić na 5-6 dni na kuchennym blacie aż się ukisi.
Ukiszoną paprykę można pasteryzować i przechowywać w chłodnym miejscu przez całą zimę. Ale najlepiej smakuje świeżo ukiszona.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

kuchmariola63 11 września 2019Zgłoś do usunięcia
Kiszonej papryki jeszcze nie jadłam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 10 września 2019Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajne :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 10 września 2019Zgłoś do usunięcia
Super,tak się zastanawiałam nad kiszona papryka,zabieram przepis:)2 Kto głosował? | Odpowiedz