Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie od dziś wiadomo, że wszystkie kiszonki są bardzo zdrowe i nie powinno ich zabraknąć w naszym jadłospisie, szczególnie w okresie zimowym.Zdrowa i smaczna , zwłaszcza zaraz po ukiszeniu. Wybornie smakuje do różnego rodzaju wędlin lub dań z grilla.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3563
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4395
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74592
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3563
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4395
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74592
Składniki
Paprykę umyć i razem z nasionami ciasno układać w słoikach - najlepiej pionowo. Przekładać plasterkami pokrojonego czosnku, pieprzem , gorczycą i koprem. Zalewę zagotować. Ostudzić. Zalać paprykę. Zamknąć słoiki i ustawić na 5-6 dni na kuchennym blacie aż się ukisi. Ukiszoną paprykę można pasteryzować i przechowywać w chłodnym miejscu przez całą zimę. Ale najlepiej smakuje świeżo ukiszona.