Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidory sa bardzo smaczne. Ja lubię z nich przyrządzić kiszone gazpacho.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 909
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 909
Składniki
Umyć pomidory. Do wyparzonych i suchych słoików wyłożyć na dno po 4 ząbki czosnku, koper (dałam ziarna) i chrzan. Ciasno ułożyć pomidory, ale uważając żeby ich nie zgnieść ani nie uszkodzić. Wodę zagotować, dodać sól, wymieszać i odstawić do ostygnięcia, a następnie zalać pomidory. Nałożyć lekko wyparzonego nakrętki. Odstawić na kilka dni w ciepłe i ciemne miejsce. Po udanej fermentacji zakrecić słoiki i przenieść w chłodne miejsce.