Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidory sa bardzo smaczne. Ja lubię z nich przyrządzić kiszone gazpacho.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1115
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3286
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 796
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1115
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3286
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 796
Składniki
Umyć pomidory. Do wyparzonych i suchych słoików wyłożyć na dno po 4 ząbki czosnku, koper (dałam ziarna) i chrzan. Ciasno ułożyć pomidory, ale uważając żeby ich nie zgnieść ani nie uszkodzić. Wodę zagotować, dodać sól, wymieszać i odstawić do ostygnięcia, a następnie zalać pomidory. Nałożyć lekko wyparzonego nakrętki. Odstawić na kilka dni w ciepłe i ciemne miejsce. Po udanej fermentacji zakrecić słoiki i przenieść w chłodne miejsce.