Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidory sa bardzo smaczne. Ja lubię z nich przyrządzić kiszone gazpacho.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 58
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 58
Składniki
Umyć pomidory. Do wyparzonych i suchych słoików wyłożyć na dno po 4 ząbki czosnku, koper (dałam ziarna) i chrzan. Ciasno ułożyć pomidory, ale uważając żeby ich nie zgnieść ani nie uszkodzić. Wodę zagotować, dodać sól, wymieszać i odstawić do ostygnięcia, a następnie zalać pomidory. Nałożyć lekko wyparzonego nakrętki. Odstawić na kilka dni w ciepłe i ciemne miejsce. Po udanej fermentacji zakrecić słoiki i przenieść w chłodne miejsce.