Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidorki stanowią naturalny antybiotyk, mają niezwykły smak i można bez problemu przechowywać je aż do zimy. Po dłuższym czasie mogą zrobić się nieco miękkie. Ich przygotowanie jest proste, zajmuje niewiele czasu, a co najważniejsze, są gotowe do spożycia już po kilku dniach.
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 43
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 87
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 247
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1196
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 235
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 43
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 87
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 247
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1196
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 235
Składniki
Na samym początku przygotuj słoiki, które powinny zostać umyte oraz wyparzone. Pomidorki starannie umyj i ułóż. Do każdego słoika należy włożyć gorczycę. Obierz i pokrój starannie czosnek i rozłóż po równo. Między pomidorki należy wcisnąć koper. Do środka dodaj chrzanu, a na wierzchu nie zapomnij o liściach wiśni, winogron i czarnej porzeczki.
Wodę zagotuj w garnku wraz z solą. Kiedy będzie już gotowa, to zalej nią słoiki z pomidorkami i innymi składnikami.
Tak przygotowane słoiki szczelnie zakręć i odstaw w ciepłe, bezpieczne miejsce. Należy pozostawić je na czas około tygodnia. Po upływie 7 dni, słoiki wynieś w chłodne miejsce, może być to np. piwnica. Takie pomidorki świetnie sprawdzą się do wielu potraw, a w szczególności do sałatek czy na pyszną zupę.