Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidorki stanowią naturalny antybiotyk, mają niezwykły smak i można bez problemu przechowywać je aż do zimy. Po dłuższym czasie mogą zrobić się nieco miękkie. Ich przygotowanie jest proste, zajmuje niewiele czasu, a co najważniejsze, są gotowe do spożycia już po kilku dniach.
Polecam.
Odsłon: 545
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Polecam.
Odsłon: 545
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Składniki
Na samym początku przygotuj słoiki, które powinny zostać umyte oraz wyparzone. Pomidorki starannie umyj i ułóż. Do każdego słoika należy włożyć gorczycę. Obierz i pokrój starannie czosnek i rozłóż po równo. Między pomidorki należy wcisnąć koper. Do środka dodaj chrzanu, a na wierzchu nie zapomnij o liściach wiśni, winogron i czarnej porzeczki.
Wodę zagotuj w garnku wraz z solą. Kiedy będzie już gotowa, to zalej nią słoiki z pomidorkami i innymi składnikami.
Tak przygotowane słoiki szczelnie zakręć i odstaw w ciepłe, bezpieczne miejsce. Należy pozostawić je na czas około tygodnia. Po upływie 7 dni, słoiki wynieś w chłodne miejsce, może być to np. piwnica. Takie pomidorki świetnie sprawdzą się do wielu potraw, a w szczególności do sałatek czy na pyszną zupę.