Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidory to zaskakujący pomysł na dodatek do kanapek, dań mięsnych czy składnik zup i sosów. Na ich bazie można także przygotować pyszny pasztet. Jeśli jeszcze nie próbowałeś kiszonych pomidorów, koniecznie zrób je w tym sezonie. Będziesz zachwycony ich smakiem.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2610
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105415
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2042
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5915
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2610
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105415
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2042
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5915
Składniki
Przygotuj solankę. Zagotuj wodę, następnie wyłącz palnik, wsyp sól i zamieszaj. Odstaw do przestudzenia.
Pomidorki koktajlowe umyj i dokładnie osusz.
Ząbki czosnku obierz. Chrzan umyj, osusz i obierz.
Pomidorki przełóż do dużego, 2 litrowego słoika lub 4 mniejszych. Dodaj ząbki czosnku, chrzan, koper i gorczycę. Zalej solanką.
Słoik lub słoiczki przykryj, ale nie zakręcaj, odstaw na 5 dni.
Po upływie czasu szczelnie zakręć.