Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidory to zaskakujący pomysł na dodatek do kanapek, dań mięsnych czy składnik zup i sosów. Na ich bazie można także przygotować pyszny pasztet. Jeśli jeszcze nie próbowałeś kiszonych pomidorów, koniecznie zrób je w tym sezonie. Będziesz zachwycony ich smakiem.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1595
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1595
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Przygotuj solankę. Zagotuj wodę, następnie wyłącz palnik, wsyp sól i zamieszaj. Odstaw do przestudzenia.
Pomidorki koktajlowe umyj i dokładnie osusz.
Ząbki czosnku obierz. Chrzan umyj, osusz i obierz.
Pomidorki przełóż do dużego, 2 litrowego słoika lub 4 mniejszych. Dodaj ząbki czosnku, chrzan, koper i gorczycę. Zalej solanką.
Słoik lub słoiczki przykryj, ale nie zakręcaj, odstaw na 5 dni.
Po upływie czasu szczelnie zakręć.