Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidory to zaskakujący pomysł na dodatek do kanapek, dań mięsnych czy składnik zup i sosów. Na ich bazie można także przygotować pyszny pasztet. Jeśli jeszcze nie próbowałeś kiszonych pomidorów, koniecznie zrób je w tym sezonie. Będziesz zachwycony ich smakiem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3735
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3735
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Składniki
Przygotuj solankę. Zagotuj wodę, następnie wyłącz palnik, wsyp sól i zamieszaj. Odstaw do przestudzenia.
Pomidorki koktajlowe umyj i dokładnie osusz.
Ząbki czosnku obierz. Chrzan umyj, osusz i obierz.
Pomidorki przełóż do dużego, 2 litrowego słoika lub 4 mniejszych. Dodaj ząbki czosnku, chrzan, koper i gorczycę. Zalej solanką.
Słoik lub słoiczki przykryj, ale nie zakręcaj, odstaw na 5 dni.
Po upływie czasu szczelnie zakręć.