Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidory to zaskakujący pomysł na dodatek do kanapek, dań mięsnych czy składnik zup i sosów. Na ich bazie można także przygotować pyszny pasztet. Jeśli jeszcze nie próbowałeś kiszonych pomidorów, koniecznie zrób je w tym sezonie. Będziesz zachwycony ich smakiem.
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10818
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 358
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10818
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 358
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 251
Składniki
Przygotuj solankę. Zagotuj wodę, następnie wyłącz palnik, wsyp sól i zamieszaj. Odstaw do przestudzenia.
Pomidorki koktajlowe umyj i dokładnie osusz.
Ząbki czosnku obierz. Chrzan umyj, osusz i obierz.
Pomidorki przełóż do dużego, 2 litrowego słoika lub 4 mniejszych. Dodaj ząbki czosnku, chrzan, koper i gorczycę. Zalej solanką.
Słoik lub słoiczki przykryj, ale nie zakręcaj, odstaw na 5 dni.
Po upływie czasu szczelnie zakręć.