Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone pomidory to zaskakujący pomysł na dodatek do kanapek, dań mięsnych czy składnik zup i sosów. Na ich bazie można także przygotować pyszny pasztet. Jeśli jeszcze nie próbowałeś kiszonych pomidorów, koniecznie zrób je w tym sezonie. Będziesz zachwycony ich smakiem.
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 45
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 87
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 249
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1199
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 238
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 45
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 87
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 249
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1199
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 238
Składniki
Przygotuj solankę. Zagotuj wodę, następnie wyłącz palnik, wsyp sól i zamieszaj. Odstaw do przestudzenia.
Pomidorki koktajlowe umyj i dokładnie osusz.
Ząbki czosnku obierz. Chrzan umyj, osusz i obierz.
Pomidorki przełóż do dużego, 2 litrowego słoika lub 4 mniejszych. Dodaj ząbki czosnku, chrzan, koper i gorczycę. Zalej solanką.
Słoik lub słoiczki przykryj, ale nie zakręcaj, odstaw na 5 dni.
Po upływie czasu szczelnie zakręć.