Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetwory ze śliwek można robić nie tylko na słodko. Świetnym pomysłem na przetworzenie tych owoców jest ich ukiszenie. Tak przygotowane idealnie będą pasować do dań mięsnych.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 208
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40382
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5220
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 208
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40382
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5220
Składniki
Przygotuj śliwki. Owoce dokładnie umyj i osusz. Przekrój na pół i pozbądź się pestki. Powkładaj ciasno do słoika, dodaj goździki i czarny pieprz.
Zrób zalewę. W garnku zagotuj wodę. Następnie zdejmij z ognia i rozpuść w niej sól oraz cukier, odstaw do przestudzenia.
Gotową zalej śliwki, tak, aby owoce były całkowicie przykryte. Słoik dobrze zakręć i odstaw na 5 dni w ciepłe miejsce.
Po upływie czasu przenieś w ciemnie i chłodne miejsce.