Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetwory ze śliwek można robić nie tylko na słodko. Świetnym pomysłem na przetworzenie tych owoców jest ich ukiszenie. Tak przygotowane idealnie będą pasować do dań mięsnych.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 279
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 766
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2041
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 279
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 766
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2041
Składniki
Przygotuj śliwki. Owoce dokładnie umyj i osusz. Przekrój na pół i pozbądź się pestki. Powkładaj ciasno do słoika, dodaj goździki i czarny pieprz.
Zrób zalewę. W garnku zagotuj wodę. Następnie zdejmij z ognia i rozpuść w niej sól oraz cukier, odstaw do przestudzenia.
Gotową zalej śliwki, tak, aby owoce były całkowicie przykryte. Słoik dobrze zakręć i odstaw na 5 dni w ciepłe miejsce.
Po upływie czasu przenieś w ciemnie i chłodne miejsce.