Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo łatwy do zrobienia, smaczny i niesłychanie zdrowy czosnek kiszony po gruzińsku, powinien znaleźć się w kuchni każdego smakosza. Będzie wyjątkowym dodatkiem do różnego rodzaju dań, takich jak sałatki, zupy lub gulasze. Co więcej, sam w sobie stanowi doskonałą przekąskę, którą można serwować nawet na przyjęciach.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Ząbki czosnku obierz z łupinek. Korzeń chrzanu obierz ze skórki, a papryczki chilli przekrój wzdłuż na połówki.
Wodę z dodatkiem soli zagotuj, a następnie odstaw do przestygnięcia.
Do 3 słoiczków po ok. 300 ml rozdziel przyprawy, chrzan i kawałki papryki, a następnie ułóż w nich ząbki czosnku.
Każdy ze słoików zalej jeszcze ciepłą solanką, a następnie dokładnie zakręć i odstaw o spiżarni. Kiszony czosnek po gruziński powinien być gotowy po około 10 dniach.