Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo łatwy do zrobienia, smaczny i niesłychanie zdrowy czosnek kiszony po gruzińsku, powinien znaleźć się w kuchni każdego smakosza. Będzie wyjątkowym dodatkiem do różnego rodzaju dań, takich jak sałatki, zupy lub gulasze. Co więcej, sam w sobie stanowi doskonałą przekąskę, którą można serwować nawet na przyjęciach.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 393
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Ząbki czosnku obierz z łupinek. Korzeń chrzanu obierz ze skórki, a papryczki chilli przekrój wzdłuż na połówki.
Wodę z dodatkiem soli zagotuj, a następnie odstaw do przestygnięcia.
Do 3 słoiczków po ok. 300 ml rozdziel przyprawy, chrzan i kawałki papryki, a następnie ułóż w nich ząbki czosnku.
Każdy ze słoików zalej jeszcze ciepłą solanką, a następnie dokładnie zakręć i odstaw o spiżarni. Kiszony czosnek po gruziński powinien być gotowy po około 10 dniach.