Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo łatwy do zrobienia, smaczny i niesłychanie zdrowy czosnek kiszony po gruzińsku, powinien znaleźć się w kuchni każdego smakosza. Będzie wyjątkowym dodatkiem do różnego rodzaju dań, takich jak sałatki, zupy lub gulasze. Co więcej, sam w sobie stanowi doskonałą przekąskę, którą można serwować nawet na przyjęciach.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22969
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15384
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22969
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15384
Składniki
Ząbki czosnku obierz z łupinek. Korzeń chrzanu obierz ze skórki, a papryczki chilli przekrój wzdłuż na połówki.
Wodę z dodatkiem soli zagotuj, a następnie odstaw do przestygnięcia.
Do 3 słoiczków po ok. 300 ml rozdziel przyprawy, chrzan i kawałki papryki, a następnie ułóż w nich ząbki czosnku.
Każdy ze słoików zalej jeszcze ciepłą solanką, a następnie dokładnie zakręć i odstaw o spiżarni. Kiszony czosnek po gruziński powinien być gotowy po około 10 dniach.