Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo łatwy do zrobienia, smaczny i niesłychanie zdrowy czosnek kiszony po gruzińsku, powinien znaleźć się w kuchni każdego smakosza. Będzie wyjątkowym dodatkiem do różnego rodzaju dań, takich jak sałatki, zupy lub gulasze. Co więcej, sam w sobie stanowi doskonałą przekąskę, którą można serwować nawet na przyjęciach.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3503
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 52
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3027
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 180
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3503
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 52
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3027
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 180
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
Ząbki czosnku obierz z łupinek. Korzeń chrzanu obierz ze skórki, a papryczki chilli przekrój wzdłuż na połówki.
Wodę z dodatkiem soli zagotuj, a następnie odstaw do przestygnięcia.
Do 3 słoiczków po ok. 300 ml rozdziel przyprawy, chrzan i kawałki papryki, a następnie ułóż w nich ząbki czosnku.
Każdy ze słoików zalej jeszcze ciepłą solanką, a następnie dokładnie zakręć i odstaw o spiżarni. Kiszony czosnek po gruziński powinien być gotowy po około 10 dniach.