Uwielbiam kiszony rabarar jest taki chrupki , soczysty i... Paradoksalnie gdy ukiszony to jest on dość... Słodki . Uwielbiam też kiszone tomatillos ( moim zdanien do niektórych potraw są lepsze niż ogorki ). Ubóstwiam też kiszoną kukurydze na sposób Appalachijski , wtedy jest ona strawna i pożywna dla organiznu No i wspaniała kiszona Achocha (Caigua / Cyklandera) A to wszystko zbiory z magicznego ogrodu dziś dla zdrowotności i smakowitości na zimę skład kiszonek to : Tomatillos, kukurydza cukrowa, rabarbar, Achocha, Pikantne papryczki chilli czarne , świeże liście laurowe, liście selera, liście chrzanu , liście czarnej porzeczki, czosnek i baldachy kopru zalane solanką
Kiszony rabarbar w stylu Latynoskim
Składniki
- 10 łodyg rabarbaru
- 200 g owoców Tomatillos (Miechunka Pomidorowa)
- 4 sztuki owoców Achocha (Cyklandera)
- 4 Listki chrzanu (Idealna jest odmiana Ghost ale może być zwykły)
- 4 Baldachy kopru
- 8 ząbków czosnku
- 4 listki czarnej pożeczki
- 4 listki laurowe
- 4 kolby kukurydzy cukrowej
- 3 litry solanki
Składniki
- 10 łodyg rabarbaru
- 200 g owoców Tomatillos (Miechunka Pomidorowa)
- 4 sztuki owoców Achocha (Cyklandera)
- 4 Listki chrzanu (Idealna jest odmiana Ghost ale może być zwykły)
- 4 Baldachy kopru
- 8 ząbków czosnku
- 4 listki czarnej pożeczki
- 4 listki laurowe
- 4 kolby kukurydzy cukrowej
- 3 litry solanki

Etapy przygotowania
Rabarbar myjemy i obcinamy końcówki , a odygi kroimy tak aby zmieściły się do słoika . Tomatillos obieramy z łusek i płuczemy. Owoce Achocha nacinamy i wyciągamy pestki. Kukurydzę kroimy na mniejsze kawałki , tak aby się zmieściły do słoika. Wszystko wciskamy do słoików i zalewamy solanką tak aby dokładnie zakrywała zawartość słoika . Odstawiamy i niech się kisi .. Do spożycia dobre jest już po tygodniu ale można je konsumować przez całą zimę .

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 56

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3699
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 229

Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 64

Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 86
Ostatnio komentowane przepisy
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 56

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 3699
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 229

Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 64

Aromatyczna, delikatna wątróbka w towarzystwie karmelizowanej cebuli, soczyst...
Odsłon: 86



Składniki
- 10 łodyg rabarbaru
- 200 g owoców Tomatillos (Miechunka Pomidorowa)
- 4 sztuki owoców Achocha (Cyklandera)
- 4 Listki chrzanu (Idealna jest odmiana Ghost ale może być zwykły)
- 4 Baldachy kopru
- 8 ząbków czosnku
- 4 listki czarnej pożeczki
- 4 listki laurowe
- 4 kolby kukurydzy cukrowej
- 3 litry solanki
Rabarbar myjemy i obcinamy końcówki , a odygi kroimy tak aby zmieściły się do słoika . Tomatillos obieramy z łusek i płuczemy. Owoce Achocha nacinamy i wyciągamy pestki. Kukurydzę kroimy na mniejsze kawałki , tak aby się zmieściły do słoika. Wszystko wciskamy do słoików i zalewamy solanką tak aby dokładnie zakrywała zawartość słoika . Odstawiamy i niech się kisi .. Do spożycia dobre jest już po tygodniu ale można je konsumować przez całą zimę .