Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kiszony rabarar jest taki chrupki , soczysty i... Paradoksalnie gdy ukiszony to jest on dość... Słodki . Uwielbiam też kiszone tomatillos ( moim zdanien do niektórych potraw są lepsze niż ogorki ). Ubóstwiam też kiszoną kukurydze na sposób Appalachijski , wtedy jest ona strawna i pożywna dla organiznu No i wspaniała kiszona Achocha (Caigua / Cyklandera) A to wszystko zbiory z magicznego ogrodu dziś dla zdrowotności i smakowitości na zimę skład kiszonek to : Tomatillos, kukurydza cukrowa, rabarbar, Achocha, Pikantne papryczki chilli czarne , świeże liście laurowe, liście selera, liście chrzanu , liście czarnej porzeczki, czosnek i baldachy kopru zalane solanką
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666375
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 156
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 722
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5832
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1005
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666375
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 156
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 722
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5832
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1005
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Rabarbar myjemy i obcinamy końcówki , a odygi kroimy tak aby zmieściły się do słoika . Tomatillos obieramy z łusek i płuczemy. Owoce Achocha nacinamy i wyciągamy pestki. Kukurydzę kroimy na mniejsze kawałki , tak aby się zmieściły do słoika. Wszystko wciskamy do słoików i zalewamy solanką tak aby dokładnie zakrywała zawartość słoika . Odstawiamy i niech się kisi .. Do spożycia dobre jest już po tygodniu ale można je konsumować przez całą zimę .