Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjęło się, że kimchi to głównie kiszona kapusta pekińska. Tymczasem kisić z powodzeniem można także inne warzywa: ogórki lub rzepę.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 103
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 103
Składniki
Pokrojoną w kostkę rzepę, posypujemy solą i odstawiamy na 30 minut.
W międzyczasie przygotowujemy owsiankę z przyprawami, którą wymieszamy z kapustą: w garnku mieszamy wodę, mąkę. Gotujemy na średnim ogniu 5 minut. Dodajemy cukier i gotujemy jeszcze przez minutę. Zdejmujemy z ognia i czekamy, aż się ostudzi.
Ostudzoną owsiankę należy przełożyć do miski. Dodać imbir, czosnek, sos sojowy i płatki chili. Dokładnie wszystko wymieszać, tak aby powstała pasta.
Rzepę opłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, mieszamy w misce z przygotowanym sosem i przekładamy do szklanych słoików, szczelnie zamykając.
Zostawiamy w temperaturze pokojowej na 48 godzin (kimchi jest już gotowe do spożycia, choć najlepiej smakuje w 5-7 dniu od przygotowania), a następnie przenosimy do lodówki.