Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier pomidorowy , kolorowy żółty , czerwony pachnący , pyszny z pomidorów z magicznego ogrodu , takiego nie kupisz w żadnym sklepie
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10412
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336747
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423631
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10412
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336747
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423631
Składniki
Pomidory myjemy i pozbawiamy szypułek (ogonków)
Następnie pomidory kroimy w Kawałki i miskujemy w mikserze lub malakserze , najpierw na wolnych obrotach (przez ok 1 do 2 minut ) a potem na najwyższych obrotach (ok 1 do 2 minut) . Czynność wykonujemy osobno dla pomidorów żółtych najpierw a potem identycznie dla czerwonych.
Następnie wlewamy do garnka przecier (osobny garnek przecier żołty i osobny garnek przecier czerwony) . Zagotowujemy i gotujemy przez minimum 20 minut. Natępnie przelewamy do słoików i pastreyzujemy około 20 minut również.