Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier pomidorowy , kolorowy żółty , czerwony pachnący , pyszny z pomidorów z magicznego ogrodu , takiego nie kupisz w żadnym sklepie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 788
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1294
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4703
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 788
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1294
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4703
Składniki
Pomidory myjemy i pozbawiamy szypułek (ogonków)
Następnie pomidory kroimy w Kawałki i miskujemy w mikserze lub malakserze , najpierw na wolnych obrotach (przez ok 1 do 2 minut ) a potem na najwyższych obrotach (ok 1 do 2 minut) . Czynność wykonujemy osobno dla pomidorów żółtych najpierw a potem identycznie dla czerwonych.
Następnie wlewamy do garnka przecier (osobny garnek przecier żołty i osobny garnek przecier czerwony) . Zagotowujemy i gotujemy przez minimum 20 minut. Natępnie przelewamy do słoików i pastreyzujemy około 20 minut również.