Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier pomidorowy , kolorowy żółty , czerwony pachnący , pyszny z pomidorów z magicznego ogrodu , takiego nie kupisz w żadnym sklepie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Pomidory myjemy i pozbawiamy szypułek (ogonków)
Następnie pomidory kroimy w Kawałki i miskujemy w mikserze lub malakserze , najpierw na wolnych obrotach (przez ok 1 do 2 minut ) a potem na najwyższych obrotach (ok 1 do 2 minut) . Czynność wykonujemy osobno dla pomidorów żółtych najpierw a potem identycznie dla czerwonych.
Następnie wlewamy do garnka przecier (osobny garnek przecier żołty i osobny garnek przecier czerwony) . Zagotowujemy i gotujemy przez minimum 20 minut. Natępnie przelewamy do słoików i pastreyzujemy około 20 minut również.