Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier pomidorowy , kolorowy żółty , czerwony pachnący , pyszny z pomidorów z magicznego ogrodu , takiego nie kupisz w żadnym sklepie
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Pomidory myjemy i pozbawiamy szypułek (ogonków)
Następnie pomidory kroimy w Kawałki i miskujemy w mikserze lub malakserze , najpierw na wolnych obrotach (przez ok 1 do 2 minut ) a potem na najwyższych obrotach (ok 1 do 2 minut) . Czynność wykonujemy osobno dla pomidorów żółtych najpierw a potem identycznie dla czerwonych.
Następnie wlewamy do garnka przecier (osobny garnek przecier żołty i osobny garnek przecier czerwony) . Zagotowujemy i gotujemy przez minimum 20 minut. Natępnie przelewamy do słoików i pastreyzujemy około 20 minut również.